La doar 19 ani, Eva-Maria Gârlea învață copiii să cânte la pian

Eva-Maria Gârlea este o tânără artistă de 19 ani, studentă la Universitatea Națională de Arte „George Enescu‟, din Iași. Din dragoste pentru copii și muzică, ea a înființat o școală, unde le predă copiilor cursuri de canto și pian.  

Eva 4 jpeg

Îi place să spună că a simțit încă de când era în burta mamei că va deveni artist, pentru că provine dintr-o familie de muzicanți. Mama este solist vocal și profesor de canto la Universitatea din Iași, iar tatăl este unul dintre cei mai buni pianiști. Ne-a mărturisit că arta i-a fost mereu în sânge și nu a fost nevoită să își aleagă acest drum, pentru că totul a fost intuitiv. De mică a fost curioasă, iar arta a fascinat-o, fie că a fost vorba despre pictură, dans, teatru și muzică. A început să cânte dintr-o joacă, apoi a descoperit că pianul îi poate fi prieten. „Pianul este prima mea iubire și va rămâne mereu așa, iar vocea este cea pe care îndrăgesc să o folosesc și să o descopăr permanent.‟, ne-a mărturisit ea. 

Familia a ajutat-o să evolueze 

Încă de la vârsta de patru ani, Eva-Maria a făcut pian de performanță, iar pentru a ajunge la nivelul pe care și l-a dorit, ea a studiat cel puțin patru-cinci ore, în fiecare zi, alături de fratele său, Alexandru, care este tot muzician și absolvent al secției de pian de la Universitatea de Arte din Iași. „Muzica a fost pentru mine ca o prietenă, ce mi-a călăuzit pașii, alături de care am crescut și m-am maturizat‟, spune ea, cu mult drag pentru această pasiune, care i-a devenit între timp și profesie.

Mereu a știut că trebuie să își ducă numele mai departe și, sub nicio formă, să nu își facă familia de râs. Model îi este fratele său, cu șapte ani mai mare ca ea, Alexandru, persoana care îi dă cele mai bune sfaturi. Tot el o acompaniează la pian, în diferite proiecte comune. Modele îi sunt și părinții, cei despre care Eva spune că sunt cel mai bun exemplu de oameni dedicați, pasionați și implicați 100% în vocația și meseria pe care și-au ales-o.  

Eva-Maria: „Copiii sunt ca niște boboci de flori‟  

Extrem de ambițioasă și activă, artista a participat la multe concursuri și evenimente muzicale, însă cea mai mare provocare a sa a fost să își deschidă propria școală de canto. Paradoxal, în copilărie, susținea cu certitudine că nu o să ajungă niciodată profesor, însă viața i-a arătat că este făcută pentru acest lucru. „Existau momente în care nu mai aveam răbdare cu propria persoană și mă gândeam cum aș putea să am răbdarea necesară cu un copil care are alte nevoi decât mine. Iată că timpul face minuni și mă uit astăzi la mine - sunt atât de recunoscătoare și mândră de drumul pe care l-am ales… Cei mici sunt ca niște boboci de flori, sunt atât de inocenți și cu suflete atât de pure.‟, mărturisește ea  

Mândră de rezultatele sale 

Cu răbdare și multă organizare, Eva-Maria reușește să îmbine perfect studiile la facultate, cu orele de muzică pe care le predă, dar și cu viața personală. Cea mai fericită este atunci când micii săi elevi evoluează și când o văd ca pe o adevărată prietenă. „Cea mai mare satisfacție o am când copilul, care a venit cu ceva timp în urmă pentru primele ore de pian/canto, evoluează și începe să aibă rezultate deosebite. Este o împlinire și o mulțumire sufletească să se formeze o relație armonioasă între mine și copiii care îmi calcă pragul. Astfel, pot să le fiu prietenă și să nu mă vadă doar ca pe un profesor și atât.‟, recunoaște tânăra, încântată de acest proiect de suflet. 

Visează să călătorească în jurul lumii 

Cel mai mare vis al ei este să își termine studiile și să participe la cât mai multe activități care să o ajute să se perfecționeze, deoarece își dorește să devină din ce în ce mai bună. De asemenea, Eva-Maria este un mare fan al călătoriilor, iar un alt obiectiv pe care și-l propune în următorii ani este că viziteze majoritatea țărilor din lume. „Sunt genul de persoană care ar pleca spontan oriunde și în orice moment‟, dezvăluie ea, cu mult curaj.

Sursă foto: Arhivă personală, Eva-Maria Gârlea



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg