Ai dureri de cap frecvente? Renunţă la aceste obiceiuri!

1 61941 original jpg jpeg

Dacă nu te lasă durerile de cap şi apelezi adesea la analgezice, poate ar trebui să faci câteva schimbări de stil de viaţă. Sunt multe obiceiuri care par banale, dar care dau dureri de cap.

În graba de a pune capăt unei dureri de cap săcăitoare care tot revine, este posibil să pierdem din vedere cauza reală a problemei şi să nu reuşim să o alungăm în mod natural. În timp ce durerile de cap pot fi provocate de o varietate de factori, schimbarea dietei este o variantă de a le alina. O dietă dezechilibrată poate provoca şi chiar agrava durerile de cap. Descoperă ce obiceiuri alimentare menţin durerile de cap! 

Bei cafeaua fără să mănânci ceva înainte

Uneori, durerile de cap apar ca urmare a unui consum excesiv de cofeină sau dacă această băutură este aleasă seara târziu sau pe nemâncate. Fiecare reacţionează diferit la cofeină, dar, pentru că este un stimulent nervos central, unora le poate da dureri de cap şi o stare de nevozitate dacă beau cafea pe stomacul gol. Dacă glicemia este scăzută din cauza faptului că nu mănânci, cofeina poate mări efectul, deci te poate face să te simţi rău.

Renunţi la una dintre mesele zilei

Atunci când sari peste o masă, glicemia scade destul de mult. Când zahărul din sânge este redus, se poate ajunge la dureri de cap, dar şi ameţeli, greaţă. Se recomandă mai multe mese cu cantităţ mici de hrană sau gustări pe parcursul zilei pentru a evita oscilaţiile glicemiei şi durerile de cap. Orice conţine carbohidraţi şi proteine bogate în fibre te va ajuta să-ţi menţii glicemia în limite normale.

Eviţi sursele de proteine

Atunci când mănânci carbohidraţi singuri (fructe, cereale, covrigi), zahărul din sânge tinde să crească, apoi să scadă mai mult din cauza lipsei de proteine, ceea ce duce la dureri de cap. Pune unt de arahide pe pâine prăjită, iaurt grecesc cu cereale.

Elimini carbohidraţii

Organismul funcţionează cel mai bine cu un echilibru de elemente nutritive. Limitarea carbohidraţilor poate provoca dureri de cap. Ia în considerare includerea mai multor carbohidraţi din cereale integrale, care sunt pline de fibre, vitamine, minerale şi antioxidanţi. Toate sunt excelente pentru creşterea saţietăţii şi prevenirea durerilor de cap.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg