Ai început dieta? Nu te sabota și vezi ce obiceiuri îngreunează pierderea în greutate!

Poate că îți dorești să scapi de câteva kilograme în plus și ai adoptat o dietă sănătoasă. Dar pentru a nu te sabota singur, trebuie să fii atent și la obiceiurile pe care le ai. Verifică dacă următoarele sunt incluse în stilul tău de viață!   

image

Din păcate, nu toate obiceiurile „sănătoase” contribuie pozitiv la scăderea în greutate. Spre exemplu, săritul peste mese poate să pară o modalitate eficientă de a reduce caloriile, dar când nu consumi micul dejun, prânzul sau cina, corpul în loc să ardă grăsimile, le stochează, ceea ce duce la creștere în greutate. Inclusiv dietele care restricționează sever consumul de alimente te pot sabota! Restricția alimentară duce la deficiențe, la pofte alimentare și probleme de sănătate. Cel mai bine este să ai o dietă echilibrată, care să conțină toate grupele alimentare și să faci sport. 

Citește și: Cum să slăbești fără să ții diete. Trucuri pe care să le pui în aplicare 

Și consumul salatelor te poate sabota. Desigur, doar dacă salatele conțin sosuri și toppinguri bogate în calorii, precum maioneză, pâine albă și sosuri dulci. Inclusiv batoanele proteice îți pot împiedica procesul de slăbit, doarece majoritatea conțin zahăr sau îndulcitori, care aduc calorii suplimentare în meniul tău. În timpul dietei de slăbit, cel mai bine este să le eviți și să le înlocuiești cu fructe de sezon. Desigur, fructele trebuie să fie consumate cu limită, deoarece conțin fructoză, un zahăr natural care crește nivelul de zahăr în sânge dacă este consumat în exces. 

Băuturile dietetice nu sunt prietene cu silueta! Chiar dacă pot să nu conțină calorii, acestea au în compoziție îndulcitori artificiali, care favorizează creșterea în greutate. Elimină și produsele „fără gluten”, deoarece, deși par benefice pentru siluetă, multe dintre ele sunt bogate în zahăr și calorii!  

Vezi și: Răzvan Popescu: „Nu am mai avut energie s-o iau de la capăt cu dietele” 

Dacă ai început să faci multă mișcare în speranța în care vei scăpa mai repede de kilogramele în plus, află că trebuie să faci sport, dar cu moderație! Asta pentru că suprasolicitarea te va obosi, iar organismul va fi supus la stres. Ar trebui să ai câteva zile de odihnă între antrenamente.  

Sursă foto: Shutterstock