Scapă de kilogramele în plus fără să dai toți banii pe diete cu meniuri sofisticate. Trucurile acestea funcționează!

Ai mâncat mai mult decât de obicei și ai fost mai sedentară ca niciodată în ultimele săptămâni, deși ți-ai promis că îți schimbi radical stilul de viață?

image

Îți dorești să te privești în oglindă și să admiri ce vezi? Îți propun un regim pe cât de ferm, pe atât de eficient. Trebuie să strângi puțin din dinți și să respecți fiecare sfat, ca să-și recapeți silueta cu care te mândreai până de curând.  

Apucă-te de sport!

Dacă vrei să scapi de grăsimea acumulată pe șolduri, coapse și abdomen, trebuie să faci fitness trei zile pe săptămână, nu se poate altfel. Nu contează atât de mult dacă folosești aparate sau nu, cel mai important e să-ți intensifici antrenamentul renunțând la pauzele dintre exerciții sau scurtându-le la un singur minut. Poți face câte 8-10 feluri de exerciții într-o ședință, de câte 30-60 de secunde fiecare, în reprize de câte 8-20, depinde și de timpul pe care-l ai la dispoziție. Așadar, apucă-te de fandări, flotări și genuflexiuni, urmate – dacă te mai țin mușchii – de sărituri de coardă. Vei arde cam 5-600 de calorii la fiecare astfel de ședință.  

Atenție la alimentație!

Mâncarea e crucială când îți setezi asemenea țel ambițios! Alimentele naturale trebuie să le înlocuiască pe cele superprocesate, cu conținut bogat în zaharuri și carbohidrați. Ce trebuie să-ți pui în farfurie? Legume, fructe, pâine și paste integrale, carne de pui, vită și pește, iar lactatele trebuie să fie degresate. Evident că porțiile nu trebuie să fie astronomice și nici gustările consistente și dese nu sunt permise atunci când îți propui să slăbești într-un timp record.

În concluzie, cum reușești să slăbești cel mai ușor într-o singură săptămână? Făcând exerciții de cardio la sală sau acasă în fiecare zi și alegând o dietă sănătoasă, cu aport redus de calorii, grăsimi și zaharuri. Simplu, nu-i așa?

Sfaturi simple care contează

1. Stresează-te mai puțin

Ușor de zis, greu de făcut, nu? Ideea e că stresul și anxietatea duc la producerea în exces a cortizolului, acel hormon care determină acumularea grăsimii în talie. Așadar, relaxează-te cu meditație, exerciții de respirație sau o nouă pasiune pe care ți-ai descoperit-o recent.

2. Evită sarea

Ca să scapi de retenția de apă, scade aportul de sodiu, adică de sare. O poți înlocui cu alte condimente, care să dea savoare mâncării.

Citește și Ce se întâmplă când mănânci prea puțin. Organismul te avertizează prin aceste simptome!

3. Bea apă

Hidratează-te destul de mult, încât să poți elimina ușor toxinele din organism. Când bei cei doi litri de apă recomandați zilnic, te alegi cu un ten împrospătat și un abdomen mai plat. Pe lângă apă, mai poți consuma ceai verde, care conține antioxidanți, dar și suc proaspăt și natural de legume și fructe. 

4. Redu cantitatea de alcool

Băuturile alcoolice te balonează și acesta e ultimul lucru pe care ți-l dorești, nu-i așa? Drept urmare, nu pune gura pe alcool măcar în săptămâna în care faci efortul de-a slăbi.

Fructele care topesc grăsimea

Ce fructe „ard‟ grăsimea din talie?

Bananele, bogate în potasiu, îți ajută corpul să scape de retenția de apă. Avocado împiedică creșterile mari de zahăr din sânge, care determină organismul să stocheze caloriile pe abdomen. Colăceii de pe burtă dispar sau măcar se reduc cu ajutorul fructelor de pădure, care trebuie consumate datorită conținutului lor bogat în antioxidanți. 

Vezi și Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slăbit uşor

De ce se îngrașă femeile?

În primul rând, din cauza mâncării de proastă calitate sau a dezechilibrului bacteriilor din intestin. La fel de bine putem da vina pe sedentarism și pe lipsa somnului odihnitor. Mai mult, metabolismul femeilor se schimbă odată cu înaintarea în vârstă, motiv pentru care se ard mai puține calorii ca-n tinerețe. Silueta femeilor se rotunjește și la menopauză, după naștere și, evident, în timpul sarcinii.

@shutterstock



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg