Ai părul gras şi ai nevoie de o soluţie rapidă? Un banal produs te scapă de această problemă

1 82818 original jpg jpeg

Pudra de talc este unul dintre cele mai folosite produse de îngrijre, ajutând la prevenirea iritaţiilor pielii, motiv pentru care se regăseşte în numeroase produse destinate bebeluşilor, precum şi în cele cosmetice şi farmaceutice.

Deşi până acum era folosită de către aproape toate mămicile, în ultimii ani pudra de talc a intrat în dizgraţia lumii medicale din întreaga lume, pe motiv că ar usca pielea bebeluşilor sau chiar ar cauza probleme de respiraţie. Trebuie să ştii însă că pudra de talc poate avea o serie de alte întrebuinţări. Aşa că dacă o ai şi tu acasă, nu o arunca! Poate fi un adevarat ajutor în gospodărie!

Iată câteva utilizări surprinzătoare ale pudrei de talc:

1. Şampon uscat

Nu mai investi în produse scumpe! Atunci când nu ai timp să-ţi speli părul, pune pudra de talc pe perie şi piaptănă-te. Rezultatul te va surprinde! Scapi de rădacinile uleioase imediat, iar parul va arăta ca şi cum e proaspat spălat.

Dacă ai părul uleois, atunci pune pudra de talc pe rădăcină şi las-o să acţioneze timp de  15 minute înainte de a te spăla. 

image

2. La încălţăminte

Pudra de talc poate fi folosită şi pentru eliminarea mirosului neplăcut al picioarelor. Tot ce trebuie sa faci este să presari puţină pudră în pantofi înainte de a te încălţa.

Acest truc este eficient şi în cazul pantofilor care "scârţâie". Repetă acest procedeu ori de câte ori este nevoie. 

3. Pentru plante

Pudra de talc face adevărate minuni şi în cazul planetelor. Adaugă la rădacina florilor şi vei scăpa de insecte, iar florile vor creşte mult mai repede şi mai frumos.

4.Scapă de petele de grăsime

Petele de ulei ne dau mari batai de cap, însă poţi scăpa de ele uşor cu ajutorul pudrei de talc. Pune pudră pe o dischetă demachiantă udă, apoi freacă bine, până când pata a ieşit. Este ideală pentru haine sau tapiserie. Dacă pata este mai puternică, adaugă pudră de talc şi las-o să acţioneze câteva minute înainte de a o şterge. 

image

5. La îngrijirea animalelor

Pudra de talc se dovedeşte un real ajutor şi în cazul îngrijirii animalelor de companie. Este o opţiune excelentă pentru a avea grijă de blăniţa lor, fără să foloseşti apă. Totodată, poţi adăuga câteva linguri de pudră de talc în litiera pisicii pentru a neutraliza mirosul neplăcut.