Alimente bogate în zinc. Include-le în dieta ta şi vei avea o imunitate de fier!

1 alimente bogate in zinc jpg jpeg

Zincul joacă un rol major în formarea ţesuturilor, producţia de hormoni, sinteza de proteine şi este implicat în majoritatea reacţiilor chimice ce implică enzime. Concret, acest oligoelement ajută la formarea unui sistem imunitar puternic, motiv pentru care e nevoie de un aport echilibrat de zinc, lucru ce poate fi rezolvat cu o alimentaţie adevcată. Alimentele bogate în zinc sunt esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Zincul se găseşte de obicei în muşchi, oase, creier, rinichi şi ficat. Este un oligoelement esenţial pentru reacţiile enzimatice ale organismului şi pentru buna funcţionare a sistemului imunitar, printre altele.

Citeşte şi: Ce alimente conţin fier - Iată ce rol au în organism!

Iată care sunt alimentele bogate în zinc recomandate a fi incluse în dieta ta, potrivit dozadesanatate.ro:

Carnea

Carnea de vită pe lista de alimente bogate în zinc Carnea are un conţinut ridicat de zinc, în special când vine vorba de ficat. Ficatul poate conţine până la 7,3 miligrame de zinc la 100 de grame în cazul cărnii de vită. Carnea de pasăre este a treia cea mai bogată carne în zinc. În afară de faptul că este sănătoasă şi uşor de găsit, carnea de pui sau de curcan poate conţine până la 5 miligrame de zinc la 100 de grame.

Fructele de mare

Ar trebui să mănânci mai des crustacee şi scoici, deoarece fructele de mare sunt alimente bogate în zinc.Scoicile sunt unul dintre alimentele care conţin cel mai mult zinc, deoarece pot conţine până la 7 miligrame la 100 de grame.

 Nucile

Nucile pe lista de alimente bogate în zinc Nucile, precum alunele şi migdalele, sunt, de asemenea, un bun exemplu de alimente bogate în zinc, deoarece pot conţine până la 4 miligrame din acest mineral la 100 de grame.

Citeşte şi: Creşte numărul îmbolnăvirilor. Cum faci diferenţa între gripă şi o banală răceală

Produsele lactate

Iaurtul, laptele şi brânza sunt câteva exemple minunate de alimente bogate în zinc. Există o cantitate semnificativă de zinc în brânză, în special în brânza cheddar. Cu toate acestea, ar trebui să o consumi cu moderaţie, datorită conţinutului său ridicat de calorii şi sare.

Cerealele şi seminţele

Cerealele integrale sunt o modalitate excelentă de a adăuga zinc în dieta ta, deşi corpul nu îl va absorbi la fel de bine din cauza acidului fitic pe care acestea îl conţin. Acidul fitic din boabele integrale de cereale poate împiedica absorbţia unor micro-nutrienţi minerali.Recente

ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica  Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg