Alimente care nu sunt atât de sănătoase pe cât crezi

Doar pentru că eticheta te atrage, asta nu înseamnă că produsul este și sănătos. Chiar și alimentele care pretind că sunt „100% naturale” pot conține cantități semnificative de zahăr adăugat. Îți prezentăm alimentele care îți pot pune piedică în dietă! 

granola jpg

A sosit momentul să nu te mai lași păcălit de ambalajele produselor din comerț! Aspectele pot fi înșelătoare și multe alimente, aparent sănătoase, sunt, de fapt, bogate în sodiu, zahăr adăugat, grăsimi și totodată lipsite de fibre și de alți nutrienți. 

Granola 

O opțiune gustoasă pentru micul dejun este granola, însă nu toate produsele din comerț sunt și sănătoase. Majoritatea conțin o cantitate ridicată de zahăr adugat, fiind bogate în calorii. Potrivit publicației „Healthline”, o cană cu granola (67 de grame) cu fulgi de ovăz și ciocolată neagră conține 7 grame de zahăr adăugat și aproape 300 de calorii. Pentru o sănătate optimă, cel mai bine este să limitezi aportul de zahăr adăugat, deoarece acesta poate contribui la apariția bolilor de inimă, de ficat și la obezitate. 

Citește și: Cinci alimente mai sănătoase în varianta gătită. Pe lista noastră: roșiile și spanacul 

Șuncă din piept de curcan 

Carnea de curcan, în special pieptul, reprezintă o opțiune sănătoasă, bogată în proteine, vitamine și săracă în calorii, însă nu și mezelurile din comerț care o conțin. De pildă, șunca din piept de curcan are multă sare, respectiv 50 g de șuncă conțin 350 mg de sodiu. 

Orez expandat 

Mulți nutriționiști recomandă înlocuirea pâinii cu orezul expandat, o opțiune mai săracă în calorii. Din păcate, nu toate produsele sunt și sănătoase. De pildă, cele fabricate din orez alb, cu ciocolată, pot crește nivelul de zahăr din sânge și insulina. Alternative mai bune sunt variantele din orez brun, fără zahăr. 

Poate ești interesat și de acest articol: Alimentele pe care NU trebuie să le consumi la micul dejun dacă te simți lipsit de energie 

Iaurt înghețat 

Iaurtul înghețat nu este întodeauna o alegere mai sănătoasă decât înghețata. Într-adevăr, acesta poate să conțină mai puține grăsimi, dar poate fi bogat în zahăr adăugat. În plus, majoritatea comercianților oferă, în general, porții mari, ceea ce înseamnă și un aport caloric mai mare. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente