Beneficiile consumului de peşte - ce se întâmplă în organism dacă consumi două porţii pe săptămână

1 peste beneficii jpg jpeg

Bogat în iod, vitamina B12, acizi graşi Omega 3 şi alţi nutrienţi importanţi, peştele n-ar trebui să lipsească din dieta nimănui, întrucât este eficient pentru a ajuta funcţionarea optimă a sistemului nervs, asigură protecţie împotriva afecţiunilor cardiace şi împotriva formării trombilor ce pot determina cauza infarctului miocardic.

Ce se întâmplă în organismul tău atunci când consumi peşte, află mai jos:

Ajută la menţinerea sistemului nervos

Peştele este o sursă excelentă de calciu, mgneziu, sodiu, dar şi potasiu, astfel că ajută la menţinerea sănătăţii sistemului nervos şi, mai mult de atât, are puterea de a combate stresul.

Plante vindecătoare pe care trebuie să le incluzi în dieta ta. Consumă în fiecare zi pătrunjel

Reduce depresia

Graţie proprietăţilor pe care le conţin, peştele este eficient pentru a reduce depresia şi anxietatea.  Este recomandat să consumaţi somon la grătar, salată cu ton, dar şi păstrăv ori macrou la cuptor.

Reduce riscul de accident vascular cerebral

Conform nutriţioniştilor, se recomandă consumul a două porţii de peşte pe săptămână, acesta fiind benefic pentru a reduce riscul de apariţie a unui accident vascular cerebral, a bolii Alzheimer ori chiar a altor afecţiuni cronice.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci două ouă zilnic. Vei începe să slăbeşti instant

Consumul regulat de peşte poate reduce cu pana la 50% riscul de cancer, datorita acizilor graşi esenşiali Omega-​3. Printre tipurile de cancer care pot fi prevenite prin consumul regulat de peşte se află cancerul ovarian, cancerul mamar, cancerul de prostată, cancerul esofagian şi cancerul de colon ori oral.