Plante vindecătoare pe care trebuie să le incluzi în dieta ta. Consumă în fiecare zi pătrunjel

1 patrunjel plante in alimentatie jpg jpeg

Ştiai că există plante pe care adesea le folosim, fără să ştim că au puteri vindecătoare. Nutriţioniştii recomandă includerea lor în alimentaţia noastră zilnică, pentru o oferi organismului un aport ridicat de vitamine, minerale şi nutrienţi. Un exemplu elocvent este pătrunjelul, verdeaţa care previne apariţia oricărui tip de cancer.

Pătrunjelul

De multe ori este folosit doar că o garnitură în bucătărie, pătrunjelul fiind o plantă care merită mai multă atenţie decât folosinţă lui cea mai răspândită. Apigenina este un ulei care este conţinut în pătrunjel. A fost demonstrat faptul că acest ulei poate preveni formarea vaselor de sânge care transporta substanţe nutritive la tumorile canceroase, un proces cunoscut sub denumirea de angiogeneza, scrie secretele.com.

Citeşte şi: Cea mai delicioasă varză călită. Reţetă ideală de gătit în post

Mărarul

Mărarul conţine compuşi care sunt benefici pentru lupta împotriva cancerului. Sub denumirea de Monoterpene, aceşti compuşi stimulează o enzima, glutation-S-transferazei. Această enzima este un antioxidant puternic, care este deosebit de eficient în direcţionarea diferitelor tipuri de agenţi cancerigeni, în special radicalii liberi. Mărarul conţine, de asemenea, şi uleiuri esenţiale, care sunt cunoscute pentru a stimula sucurile digestive, activează bilă şi ajută funcţiile organismului menţînând intestinele sănătoase.

Rozmarinul

Această plantă cu miros deosebit, conţine o substanţă naturală care opreşte creşterea celulelor canceroase localizate în tumorile de reproducere. Acest terpene conţine acizi graşi, care fac, de asemenea, celulele canceroase să dispară în cele din urmă. Cercetările în domeniu au demonstrat că acesta plantă poate fi utilizată împreună cu unele medicamente, pentru a „pregatii” celulele canceroase pentru chimioterapie.

Citeşte şi: Alimentul ideal de consumat în post. Nutriţionistul Mihaela Bilic: "Umple stomacul, e săţios şi nu îngraşă"

Menta

Consumul de mentă privează tumorile canceroase de alimentarea cu sânge, de care au nevoie pentru a creşte. În cele din urmă, fără această sursă de nutrienţi, aceste tumori vor muri.