Care sunt principalele servicii de care se bucură seniorii într-un azil de batrani?

Iei în considerare internarea bunicilor într-un cămin, astfel încât să le oferi vârstnicilor zile cât mai fericite, dar și servicii de care au nevoie din punct de vedere medical?

image

Atunci este bine să știi că ai la dispoziție posibilitatea de a alege un azil de batrani, pe care îl consideri potrivit pentru seniorii din familie. Aici, oaspeții au parte de tot sprijinul de care au nevoie atât din punct de vedere social, cât și din punct de vedere medical. Află din rândurile de mai jos toate detaliile pe care să le iei în considerare, pentru a fi sigur că iei decizia potrivită!

Azil de batrani – servicii de curățenie

Atunci când locuiesc singuri, vârstnicii pot ajunge într-un punct critic, în care starea fizică nu le mai permite să ai grijă de ei înșiși. În schimb, într-un azil, hainele lor sunt spălate și igienizate periodic, la fel ca și lenjeriile de pat. Astfel, bunicii se bucură de condiții excelente și au parte de confortul de a nu se mai preocupa de tot ce presupune spălatul și călcatul.

Servicii medicale

Un alt serviciu extrem de important, care este acordat tuturor vârstnicilor în cadrul căminului este acela medical. Mai exact, azilul colaborează îndeaproape cu un medic de familie, cu un cardiolog, dar și cu un diabetolog și un nutriționist. De exemplu, medicul de familie poate recomanda pacienților realizarea anumitor analize în mod periodic, iar nutriționistul se asigură că vârstnicii primesc o hrană echilibrată, în conformitate cu starea lor de sănătate.

Sprijin pentru o deplasare cât mai facilă

Personalul specializat din cadrul căminului de bătrâni știe cât de important este ca vârstnicii să primească ajutorul necesar pentru a se deplasa. Așadar, dacă bunicii tăi au nevoie de sprijin pentru a ajunge la toaletă, în sala de mese ori pentru a ieși afară, în curte, nu trebuie să-ți faci griji. Personalul calificat este mereu aproape de vârstnici în acest sens.

Mese echilibrate, după un orar prestabilit

Din punct de vedere alimentar, seniorii care locuiesc într-un azil de bătrâni primesc în fiecare zi câte 3 mese, între care există întotdeauna câte 2 gustări delicioase. Bucatele sunt pregătite din ingrediente atent alese. De exemplu, dacă bunicii tăi suferă de diabet, nu-ți face problemele: aceștia vor primi alimente mai sărace în zahăr și sare, pentru ca glicemia să rămână în parametri optimi. Totodată, personalul calificat ajută seniorii să își facă injecțiile aferente de insulină la orele potrivite.

Îți poți vizita seniorii ori de câte ori îți dorești

Comunicarea este foarte facilă atunci când ai bunicii într-un azil. Poți veni aici ori de câte ori îți dorești, pentru a-i face pe bunici să se simtă cât mai aproape de familie, iar când nu poți ajunge, poți comunica la telefon cu seniorii. Personalul azilului se asigură că facilitează accesul oaspeților la mijloacele de comunicare.

Stabilește o vizionare

Dacă înainte de a interna seniorii vrei să vezi cum arată căminul pe care l-ai ales, poți face acest lucru fără probleme. Ba chiar este indicat să stabilești o vizionare. Astfel vei vedea cu proprii ochi cum arată dormitoarele, cum arată spațiul comun, dar și care sunt facilitățile de care oaspeții beneficiază.

Un azil de batrani de renume îți propune mai multe pachete din care poți alege: acestea sunt diferite când vine vorba despre serviciile de care vârstnicii au parte. Pune în balanță nevoile bunicilor, pentru a ști care este oferta potrivită pentru ei înainte de a semna contractul pentru un azil de batrani preturi accesibile.