3 fructe şi legume exotice bune pentru sănătate

1 77511 original jpg jpeg

Medicii şi nutriţioniştii recomandă consumul zilnic de fructe şi legume. Acestea oferă organismului vitamine, minerale, fibre şi apă, care sunt substanţe nutritive esenţiale pentru menţinerea sănătăţii generale.

Când vine vorba de fructe, există o listă nesfârşită. Cu toate acestea, probabil că nu le ştii pe toate şi nici nu cunoşti beneficiile lor unice. Anumite fructe oferă doza necesară de zahăr, care va reduce pofta pentru alte tipuri de dulce, sunt săţioase şi nutritive, întăresc sistemul imunitar şi te ajută să te menţii în formă. Legumele au aceleaşi avantaje. Cu toate acestea, cantitatea mare de fibre le evidenţiază.

După cum bine ştii, tot ce mănânci poate deveni o armură împotriva bolilor. Ţinând cont de aceste lucruri, ar trebui să explorezi universul fructelor şi legumelor exotice. Iată câteva alternative la alimentele cu care eşti deja obişnuită.

Cele mai diverse trei fructe şi legume

Pineberry sau căpşunile albe

Pineberry jpg jpeg

Acest fruct ciudat este foarte asemănător cu căpşuna roşie. Însă, pineberry se evidenţiază datorită felului în care arată şi aromei sale – are gust de suc de ananas. În plus, căpşuna albă este sursă importantă de vitamina A, B9 şi C, având capacitatea de a preveni bolile cardiovasculare şi degenerative, inclusiv migrena. De asemenea, conţin o cantitate mare de potasiu, ajutând în cele din urmă la metabolizarea carbohidraţilor. Practic, ele oferă organismului energie fără a favoriza creşterea în greutate, acesta fiind motivul pentru care sunt preferate de mulţi sportivi.

Tamarillo

Strange fruits and vegetables jpg jpeg

Cunoscută şi sub numele de roşia de copac, tamarillo este un fruct exotic original din Anzi, dar cultivat în multe zone tropicale. Aroma acestor roşii este mult mai dulce, plus că oferă o cantitate mare de apă şi una minină de carbohidraţi. Tamarillo sunt bogate în vitaminele A, B, şi C, iar în ce priveşte mineralele, conţinutul ridicat de magneziu este cel mai important.

Rutabaga sau napul suedez

Rutabega jpg jpeg

Diferenţa dintre napul suedez şi celelalte soiuri este dată de cantitatea de zahăr pe care o conţine şi care este mult mai mare, dar şi de sursa bogată de fibre. Rutabaga este considerată leguma cu cele mai multe fibre, care sunt foarte bune pentru stimularea digestiei şi eliminarea toxinelor acumulate în organism.

: