4 greşeli de curăţenie pe care probabil le faci şi tu

1 77031 original jpg jpeg

Curăţenia casei poate că nu face parte din activităţile tale preferate, însă este absolut necesară dacă vrei să trăieşti într-un mediu curat, în care să-ţi fie drag să îţi petreci timpul. Pentru a reuşi să faci curat într-un timp record este bine să ţii cont de câteva sfaturi şi să eviţi să faci aceste greşeli!

1. Amâni curăţenia

Cureţi imediat aragazul după ce l-ai murdărit cu mâncare sau de-abia după câteva zile? Chiar dacă te grăbeşti, dacă laşi mâncarea să se usuce, îţi va lua mai mult timp să o cureţi. Ceea ce ai fi putut face în 15-20 de secunde îţi va lua 20-30 de minute. Aşa că nu lăsa pe mâine ce poţi face azi!

2. Începi din locul greşit

Nimeni nu vrea să petreacă mai mult timp făcând curăţenie decât ar trebui. Dacă începi din locul greşit, va trebui să te întorci şi să ştergi din nou murdăria. Scapă de dezordine prin a începe să scoţi din cameră lucrurile de care nu mai ai nevoie. Donează-le sau depozitează-le într-un spaţiu conceput pentru aşa ceva. Dacă începi să cureţi podeaua şi şterge praful de pe tavan şi de pe mobilă, va trebui ca la final să cureţi iar podeaua, aşa că mai bine fă invers.

3. Foloseşti produsele de curăţare nepotrivite

Produsele de curăţare care nu sunt suficient de puternice te vor face să îţi pierzi timpul şi tot nu vei obţine rezultatul dorit. Ţi s-a întâmplat vreodată să speli hainele şi să observi la final că petele nu au fost îndepărtate? Acest lucru înseamnă că nu ai folosit produsele potrivite. Dacă doreşti să reducei cantitatea chimicalelor regăsite în produsele destinate curăţeniei, poţi opta pentru cele din ingrediente naturale.

4. Instrumente de curătenie murdare

Dacă instrumentele de curăţare nu sunt igienizate în mod corespunzător, poţi împrăştia bacterii în întreaga locuinţă. Folosite în mod necorespunzător, bureţii de bucătărie de exemplu devin mediul ideal de înmulţire al bacteriilor precum Salmonella sau E.coli. Spală periodic obiectele destinate curăţeniei şi dezinfectează-le cu spirt şi încearcă să ai seturi separate pentru bucătărie şi pentru baie.Recente

Tort de ciocolata cu cirese Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește sursa  Shutterstock jpg
casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg