4 greşeli pe care le faci în timpul curăţeniei

1 80162 original jpg jpeg

Curăţarea locuinţei poate să nu fie activitatea preferată a săptămânii, dar este necesară. Pentru a te ajuta să fii puţin mai organizată, iată care sunt primele patru greşeli pe care majoritatea le facem şi care ne împiedică să ne facem treaba mai repede.

1. Nu strângi de prin casă în fiecare zi

Nu lăsa pentru sfârşitul săptămânii curăţenia din întreaga casă. Încearcă ca în fiecare zi să strângi lucrurile împrăştiate prin casă, să speli vasele, să aspiri şi să ştergi pe jos dacă vezi că este mizerie. Nu durează foarte mult, plus că poţi reduce timpul pe care-l vei petrece sâmbăta pentru curăţenia din casă.

2. Începi curăţenia din colţul greşit al camerei

Nicio femeie nu vrea să-şi petreacă tot weekendul făcând numai curăţenie şi mâncare. În primul rând, trebuie să începi cu strângerea lucrurilor din cameră, aerisirea încăperii şi apoi continuă cu ştergerea prafului. În al doilea rând, începe întotdeauna cu partea superioară (mobilier), după care continuă cu aspirarea şi ştergerea podelei. Dacă începi curăţenia dintr-un loc greşit atunci când faci curat, va trebui să repeţi paşii.

3. Utilizezi produsele de curăţare greşite

Utilizarea unui produs de curăţare care nu este suficient de puternic pentru a curăţa poate însemna repetarea sarcinii. Ai spălat vreodată hainele şi petele pe care le aveai pe una dintre ele a rămas? Probabil că nu ai folosit cel mai potrivit produs de curăţare. Citeşte cu atenţie etichetele şi urmăreşte instrucţiunile pentru obţinerea celor mai bune rezultate. Verificarea etichetelor nu numai că poate economisi timp, ci poate economisi bani. Utilizarea unui produs de curăţare greşit poate deteriora definitiv unele suprafeţe. De aceea nu poţi folosi în siguranţă ori produs pe haine sau pe mobilier.

4. Foloseşti instrumente de curăţare care au fost utilizate de mai multe ori

Instrumentele pe care le foloseşti pentru curăţare pot face lucrurile să se înrăutăţească şi răspândirea bacteriilor să se extindă. Bureţii de bucătărie şi de baie sunt bazele pentru reproducerea bacteriilor. În plus, o maşină de spălat care nu este curăţată poate lăsa urme şi un miros neplăcut pe haine. De asemenea, trebuie spălate la finalul zilei toate cârpele pe care le foloseşti la curăţarea casei.