5 culori de vopsea pentru perete ca să dormi mai bine

1 72115 original jpg jpeg

Culoarea joacă un rol în modul în care te simţi. Unele culori sunt considerate liniştitoare şi relaxante, ceea ce le face alegeri bune, dacă vrei să transformi dormitorul într-un loc care induce somnul şi o minte fără stres. Culoarea peretelui poate schimba total modul în care arată camera şi felul în care te simţi.

Iată ce culori sunt potrivite şi care te fac să dormi mai bine:

1. Albastru

Este o culoare rece care ajută oamenii să fie calmi şi relaxaţi. De aceea vei vedea albastru pe pereţi în unele spitale,spa-uri şi alte locuri unde oamenii trebuie să fie relaxaţi. Un studiu a arătat că persoanele care au în dormitor culoarea albastră pe perete,dorm în medie 8 ore pe noapte. Fiind înconjurată de albastru pare a fi un loc perfect pentru a dormi.

2. Verde

Această culoare este foarte aproape de albastru pe paleta de culori,astfel încât se poate presupune că va fi la fel de relaxant să ai o asemenea culoare în camera ta. Trucul este de a alege nuanţe deschise de verde. Verdele electric nu este cea mai bună alegere. Încearcă verdele salvie sau culoarea smaraldului pe pereţi,şi nopţile vor fi mult mai liniştite.

3. Galben

Această culoare te-ar putea face să te simţi trează,pentru că este o culoare veselă,dar este exact opusul. Cercetările au arătat că persoanele care au culoarea pereţilor galben,dorm mai mult de 7 ore şi jumătate în fiecare noapte. Ai nevoie de mai mult somn? Ia în considerare o nuanţă de galben pentru camera ta.  

4. Crem

Pereţii de culoarea crem sunt alegerea perfectă dacă vrei un strop de culoare subtilă în dormitor. Cremul creează fundalul perfect pentru arta de perete,când se combină cu albastru,şi cu verde pentru relaxare. Este o culoare pe care nu vei regreta că ai ales-o pentru dormitorul tău.

5. Alb

Dacă locuieşti într-un loc unde nu ai voie să vopseşti pereţii,albul nu o să te facă să dormi mai mult,dar poţi alege unele obiecte de artă de perete liniştitoare în albastru,verde şi alte nuanţe similare. Alege o pătură albastră pentru pat şi vei putea să te bucuri de mai multe ore de somn.  

Credit foto:www.allwomenstalk.com