5 idei inteligente pentru o bucătărie minimalistă

În lumea amenajărilor interioare, designul minimalist este în tendințe deja de câțiva ani. Acest stil de decorare a locuinței atrage tot mai mulți oameni prin accentul pus pe simplitate, eficientizarea spațiului și o viață de zi cu zi fără dezordine.

image

Bucătăria este un loc ideal pentru a pune în practică principiile minimaliste și pentru a transforma spațiul într-un loc senin și funcțional, perfect pentru a-ți pune la treabă creativitatea în arta culinară. În cele ce urmează îți propunem 5 soluții smart pentru a avea o bucătărie amenajată în stil minimalist.

1.  Folosește culori neutre

Indiferent dacă ai o bucătărie mai mare sau mai mică, stilul minimalist se integrează fără probleme. Scopul este să creezi un spațiu cât mai aerisit, deschis și care în același timp să inducă senzația de echilibru. În general, într-o bucătărie în stil minimalist predomină culorile neutre, completate cu gust de accesorii și detalii deosebite. Iată principalele culori recomandate într-o bucătărie minimalistă:

●     Alb închis - este o nuanță de alb care bate ușor spre gri sau crem, care oferă un look modern și ordonat;

●     Gri cald - este o altă opțiune versatilă pentru a-ți complimenta bucătăria minimalistă, care conferă un plus de rafinament fără a încărca spațiul;

●     Grej - un mix între gri și bej, care combină neutralitatea griului cu atmosfera caldă oferită de bej; te ajută să creezi un spațiu primitor și în același timp să ai o bucătărie aerisită.

2.  Alege electrocasnicele încorporate

Într-o bucătărie minimalistă, electrocasnicele încorporate joacă un rol esențial. Acestea se integrează ușor în corpurile de mobilier și mențin un aspect uniform și coerent. Alege să încorporezi frigidere, cuptoare sau mașini de spălat vase.

De exemplu, alegerea unei masini de spalat vase incorporabile sau slim îți aduce mai multe avantaje:

●     Se integrează ușor în dulapurile de bucătărie - oferă un aspect uniform, modern și minimalist;

●     Ocupă mai puțin spațiu - există inclusiv modele slim cu o lățime de doar 45 cm sau de tip countertop, care se integrează ușor în cele mai multe bucătării. Poți alege un model de mașină de spălat vase slim, cu 11 seturi, dacă dispui de o bucătărie de mici dimensiuni;

●     Funcții și tehnologii deosebite - există mașini de spălat vase incorporabile cu funcție de curățare a paharelor, spălare eco și altele. De asemenea, tehnologii speciale așa cum este HomeWhiz WiFi te ajută să monitorizezi mașina de spălat vase de pe telefon sau tabletă. Mai mult, cu această tehnologie poți monitoriza toate electrocasnicele compatibile din casă. Astfel, vei afla când se termină ciclu de spălare, cât timp a mai rămas din program sau dacă s-a terminat detergentul.

3.  Optează pentru mobilierul funcțional și minimalist

Mobilierul în stil minimalist, cu linii simple, este esențial pentru o bucătărie amenajată în același fel. Iată câteva recomandări:

●     Uită-te în bucătărie cu atenție - măsoară spațiul disponibil, gândește-te cât de mult vei folosi bucătăria. Mobilierul ar trebui să se integreze ușor fără a aglomera;

●     Identifică ce nevoi ai - stilul minimalist pune accent pe lucrurile esențiale. Alege strict obiectele de mobilier pe care le folosești;

●     Optează pentru piese multifuncționale - de exemplu, poți alege o masă sau o insulă cu spațiu de depozitare;

●     Menține un spațiu de circulație între dulapuri și rafturi.

4.  Prioritizează iluminatul natural

Iluminatul natural este un alt element cheie în amenajarea minimalistă a unei bucătării. Vezi câteva sfaturi utile în amenajare:

●     Alege uși din sticlă pentru dulapurile tale;

●     Folosește un blat de bucătărie din cuarț sau marmură în nuanțe de alb, crem sau bej - acestea reflectă foarte bine lumina;

●     Optează pentru gresie lucioasă în tonuri naturale - va reflecta și ea lumina.

Pe timp de seară, folosește-te de spoturi în zona dulapurilor și de lumină de lucru deasupra insulei sau a blatului.

5.  Folosește accesoriile simple și moderne

Într-o bucătărie minimalistă accesoriile ar trebui să îmbine funcționalitate cu designul elegant. Un suport pentru tacâmuri deosebit, electrocasnice mici în aceeași culoare, folosirea de tocătoare din lemn de bambus, accesorii din inox sunt doar câteva elemente care vor completa cu gust o bucătărie în stil minimalist.

Limitează folosirea elementelor decorative fără un scop anume, care pot încărca spațiul. Alege accesorii cu design modern, linii drepte și care îți transmit senzația de liniște și echilibru.

Bucătăriile minimaliste se potrivesc foarte bine persoanelor cu un stil de viață alert, mereu în mișcare, care, odată ajunse acasă, caută o oază de liniște și pace. Culorile neutre, mobila cu linii simple, electrocasnicele încorporate și accesoriile delicate pot ajuta la întregirea acestui stil în bucătăria ta.

Sursa foto: Shutterstock



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg