În ce loc să păstrezi zahărul şi cum să decorezi bucătăria pentru a atrage banii și prosperitatea?

Străvechea filozofie taoistă Feng Shui detaliază locurile ideale pentru a decora o bucătărie şi pentru a aşeza zahărul în scopul de a te bucura de beneficiile sale energetice.

image

Feng Shui este o disciplină străveche care caută armonia în casă prin aranjarea obiectelor într-un anumit mod, prin folosirea culorilor și amplasarea plantelor în așa fel încât energia să curgă în favoarea celor care locuiesc în acel spaţiu.

Această filozofie chineză de peste 3.500 de ani urmărește să echilibreze energia unei persoane prin distribuția și orientarea spațiilor în care se desfășoară activitățile sale zilnice. Nu este vorba doar despre casă, ci și despre locul de muncă.

Din cele mai vechi timpuri, zahărul este considerat mai mult decât un simplu ingredient. A fost văzut ca un element cu semnificație spirituală. În acest sens, în Feng Shui este folosit pentru a activa puterea sa energetică și a atrage ceea ce este benefic. Din din punct de vedere istoric, zahărul a fost folosit în ritualuri pentru dragoste și prosperitate. Se crede că masarea corpului cu zahăr după duș poate alunga energiile negative. Prin urmare, zahărul are un caracter simbolic, un element dulce, capabil să atragă bogăție, energie pozitivă, prosperitate și abundență.

În ritualuri, este folosit pentru a activa relația dintre fizic și abstract, deoarece se consideră că poate crea o punte între prezent și viitor.

Unde să păstrezi zahărul pentru a atrage bogăţia și prosperitatea?

Feng Shui este o practică folosită pentru a ne proteja și a armoniza energia din jurul nostru. Din acest motiv, plasarea zahărului în anumite locuri din casă este un ritual eficient pentru a atrage prosperitatea. Puţin zahar pus în zona mesei sau într-un loc din dormitor exprimă intenţia noastră de a atrage liniştea şi bunastare.

Vezi și: Greșeli în amenajarea dormitorului. Cum să stai departe de ghinion, potrivit regulilor Feng Shui

În filosofia Feng Shui, colțul de sud-est al casei este asociat în mod tradițional cu bogăția și prosperitatea. Prin urmare, aşezarea zahărului în această zonă ne ajută să simbolizăm intenția de a atrage bogăţia și oportunitățile de a prospera.

image

Punerea zahărului lângă plante simbolizează creșterea și abundența. Plantele reprezintă vitalitate și reînnoire, iar zahărul ar putea să susţină dorinţa de a continua propriile obiective și aspirații.

Cum să organizezi bucătăria

Bucătăria este unul dintre cele mai importante locuri din punctul de vedere al practicii Feng Shui, deoarece aici se consumă alimente, motiv pentru care trebuie avută o grijă deosebită în privinţa materialului mobilierului și elementelor decorative pe care le conține. Prin urmare, conform acestei filozofii străvechi, o atenție deosebită trebuie acordată decorării acestei încăperi.

Potrivit Feng Shui, acest sector al casei are un tip de energie Yin și activitate moderată spre mare. Poate fi o zonă aglomerată în anumite momente sau situații, așa că energia trebuie să fie și ea echilibrată și, la ora mesei, este gata să ne primească în armonie, din acest motiv trebuie să plasăm blocanți energetici, amulete de protecție. Pentru a atrage abundența, este necesar să urmezi o serie de recomandări:

Pune o oglindă în fața sufrageriei - funcția sa va fi de a maximiza vizual spaţiul, de a crea un mediu mai luminos şi de a multiplica tot ceea ce reflectă.

Pentru o mai mare eficacitate, ar trebui să fie sus, adică atârnat pe pereți și puțin înclinat sau perpendicular pe sufragerie, astfel încât să reflecte masa și conținutul acesteia și nu peretele opus. Acesta trebuie să fie realizat dintr-un cadru de lemn și de formă ovală sau rotundă.

Te-ar mai putea interesa: Trucuri feng shui pentru bogăţie

Masa ar trebui să aibă întotdeauna un element natural, precum fructele sau în acea zonă poţi pune un tablou care reprezintă abundența fructelor.

Foloseşte o mesă rotundă, dacă este posibil. În Feng Shui, obiectele ascuțite întrerup fluxul de energie. De aceea, pentru a atrage abundenţa, estte indicat să alegi o masă rotundă dintr-un material natural, precum lemnul, acestea fiind în armonie naturală cu energia.

Păstrează curăţenia! Pentru ca un mediu să fie bine echilibrat, acesta trebuie să fie întotdeauna curat și ordonat. Suprafața mesei trebuie să fie lipsită de urme de mâncare, scaunele trebuie aliniate și, dacă este posibil, bucătăria trebuie expusă la lumina directă a soarelui, astfel încât să primească direct energie naturală.

Extrasfat

Nu ar trebui să existe decorațiuni sau obiecte suplimentare pe masă.

FOTO: Shutterstock, Pixabay



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg