5 mituri despre apa de gură

1 76974 original jpg jpeg

Igiena dentară este foarte importantă, iar apa de gură ajută la menţinerea unui zâmbet strălucitor şi sănătos. Cu toate acestea, s-au spus multe neadevăruri despre acest produs. Iată care sunt miturile despre apa de gură!

Combate respiraţia urât mirositoare

Apa de gură te poate ajuta să ai o respiraţie proaspătă, însă nu pentru mult timp, întrucât componentele urât mirositoare provin din plămâni. Totodată, proteinele din salivă pot reduce eficacitatea ingredientelor din apa de gură şi de aceea produsul trebuie folosit de mai multe ori pe zi .

Înlocuieşte periuţa de dinţi

Acest produs distruge bacteriile din cavitatea bucală, însă nu poate înlocui periajul dentar. Apa de gură asigură o curăţare mai bună după ce speli dinţii cu periuţa şi ajută la combaterea inflamaţiilor gingivale. În situaţiile speciale, precum o intervenţie chirurgicală orală, stomatologul îţi poate cere să îţi cureţi dinţii doar cu apă de gură, însă pentru o perioadă scurtă de timp.

Nu este periculoasă

În ciuda a ceea ce cred oamenii, apa de gură trebuie folosită cu grijă. Majoritatea apelor de gură conţin o cantitate mare de alcool şi de aceea nu trebuie lăsată la îndemâna copiilor. De asemenea, alcoolul poate dezvolta o sensibilitate a dinţilor şi astfel produsul nu este recomandat persoanelor care au această problemă. Mai mult, nişte studii au arătat că ar exista o legătură între alcoolul din compoziţia apei de gură şi cancerul oral, însă deocamdată nu există suficiente dovezi în acest sens.

Clăteşti câteva secunde

Cei mai mulţi oameni spun că soluţia are un gust foarte puternic şi înţeapă, fiind greu de folosit mai mult de câteva secunde. Însă, pentru a elimina toate bacteriile este recomandat să clăteşti gura timp 30 de secunde.