5 moduri de a economisi bani

1 48084 original jpg jpeg

Chiar dacă ai rămas cu gândul la Sărbători, n-ar strica să-ţi treci în agendă câteva lucruri importante pe care să le faci în noul an. Iată câteva reguli simple de economisire a banilor.

1. Profită de reduceri

Timp de o lună,începând cu 15 ianuarie,se dă startul la reduceri. Aşa că,în cazul în care mai dispui de bani,poţi da o raită prin magazine.

Chiar dacă mărfurile provin din colecţii mai vechi,tot poţi găsi un palton pe care să-l porţi cu plăcere iarna viitoare.

2. Fă-ţi liste pentru cumpărături

De câte ori nu ai cumpărat mai multe lucruri decât îţi trebuiau? Aşa că,înainte de a pleca la cumpărături prin hipermarket,e bine să-ţi faci o listă.

În acest fel,vei cheltui corect,cât să acoperi priorităţile familiei! Nu e nevoie să te restrângi de la mâncare. Vei economisi mai mulţi bani dacă,de pildă,vei alege produsele de curăţenie universale./p>

3. Ai mai multă grijă de sănătate

Începe anul având mai multă grijă de sănătatea ta. Gândind astfel îi vei proteja pe cei din familie şi nu numai din punctul de vedere al sănătăţii.

Economic vorbind,te poţi vaccina la timp împotriva răcelilor de sezon (şi astfel reduci costul tratamentelor) şi poţi merge mai des la controalele de rutină (mamografii,analize de sânge ş.a.).

De mare ajutor sunt şi remediile naturale de stimulare a imunităţii (ceaiuri,suplimente alimentare). Ele te vor ajuta să rămâi sănătoasă şi să scazi din cheltuielile pe medicamente.

4. Redu costul facturilor

Cei mici uită des lumina aprinsă? Ei bine,poţi schimba vechile becuri cu cele economice. Vei salva câţiva zeci de lei la factura de lumină.

Şi unde mai pui că sunt mult mai rezistente decât cele cu filament. În plus,pe timpul nopţii,poţi scoate din priză toate aparatele electrocasnice care stau în standby:televizorul,combina audio,monitorul şi tastatura calculatorului.

5. Oferte ieftine pentru telefon

Dacă până acum ai avut extraopţiuni sau abonamente cu multe minute incluse,e momentul să-l repersonalizezi. Poţi renunţa la cele care nu-ţi sunt absolut necesare.

Te asigur că şi de aici vei economisi ceva bani! Până una-alta,poţi lăsa discuţiile lungi cu prietenele pentru clipele de relaxare,la o cafea în oraş.