5 moduri în care e utilă ceara de albine
Folosită extern, ceara de albine are efect antiinflamator, fiind utilă în tratarea unor probleme ale pielii, unghiilor şi părului.
Ceara de albine este un produs natural, secretat de nişte glande speciale ale albinelor lucrătoare tinere şi conţine uleiuri volatile şi acizi graşi. Topită pe baie de aburi şi amestecată cu uleiuri vegetale şi esenţiale poate fi baza unor produse cosmetice şi terapeutice cu efecte extraordianre pentru piele în mod special.
Susţine sănătatea pielii
Faţă de cremele hidratante şi loţiunile pentru corp din comerţ, care are substanţe chimice, ceara de albine conţine vitamina A şi oferă hidratare pe termen lung. Măştile cu ceară sunt ideale pentru a combate problemele tenului. Efectele acneei pot fi combătute cu o mască realizată dintr-o linguriţă de ceară încălzită, ½ linguriţă de miere şi o linguriţă de propolis. Întinzi masca pe faţă şi o laşi să acţioneze un sfert de oră. Pentru pielea sensibilă, poţi face o mască dintr-o linguriţă de ceară încălzită, o jumătate de linguriţă de miere, 1 gălbenuş, 1 linguriţă de glicerină şi 1 linguriţă de ceai verde. Trebuie să aplici şi să laşi masca să acţioneze 20 de minute.
Alungă eczema şi cicatricile
Boală inflamatoare a pielii, eczema se manifestă prin mâncărimi şi roşeaţă care pot fi combătute cu ceară de albine. Topeşte pe baie de aburi 7 g de ceară peste care ai adaugă 25 de picături de ulei de esenţial de trandafir şi 20 g de migdale măcinate. După ce s-a topit ceara, strecoară amestecul. Păstrează-l într-un recipient opac pentru a-l aplica pe zonele cu probleme. Tot datorită proprietăţii antiinflamatoare pe care o are ceara de albine, este utilă pentru a trata rănile superficiale şi pentru a estompa cicatricile. Acestea se masează cu un amestec făcut dintr-o linguriţă de ceară de albine încălzită pe baie de aburi şi 10 ml de ulei de migdale. Strecoară lichidul şi toarnă-l într-un borcănel de sticlă.
Descoperă alte beneficii pe clicksanatate.ro.
Sursa foto: spindleshuttleandneedle.com