Alimentul cu vitamina C care previne îmbătrânirea prematură şi reduce durerile articulare
Colagenul este o proteină esențială care contribuie la elasticitatea și fermitatea pielii, la întărirea articulațiilor. Odată cu înaintarea în vârstă, producția naturală scade, ceea ce duce la apariția ridurilor și disconfort articular. Un anumit aliment poate contracara aceste efecte!
Experții în sănătate sugerează că alimentele bogate în elemente nutritive care stimulează producția de colagen pot o strategie importantă pe măsură ce înaintezi în vârstă, pentru a evita efectele negative ale reducerii de colagen. Printre aceste opţiuni, gemul de mere se remarcă drept o alternativă practică şi eficientă pentru îngrijirea corpului. Mărul este un aliment recunoscut de experții în sănătate, având în vedere multiplele sale efecte benefice pentru organism, deoarece produce colagen în mod natural. Verifică ce beneficii îţi aduce acest superaliment și de ce ar trebui să-l introduci în dieta de zi cu zi sub diverse forme!
Merele neutralizează radicalii liberi și favorizează regenerarea celulară
Chiar dacă pare un simplu desert, gemul de mere are ingrediente bogate în antioxidanți și compuși care promovează producția de colagen. Consumat proaspăt, mărul creşte aportul de vitamina C, flavonoide care neutralizează radicalii liberi și favorizează regenerarea celulară, în timp ce gelatina, pe care o poți folosi la prepararea gemului de mere, oferă colagen hidrolizat în mod natural, ideal pentru îmbunătățirea sănătății pielii, părului și unghiilor.
Te-ar mai putea interesa: Planta longevității te face să arăţi mai tânăr. Uite cum s-o foloseşti!
Cum să faci jeleu de mere
În cele ce urmează, îţi dăm toate detaliile de care ai nevoie pentru a face gem de mere.
Ai nevoie de două mere, o lingură zeamă de lămâie, două căni de apă, o jumătate de cană de miere, două linguri gelatină si școrțișoară, opţional.
Cureți merele de coajă și le tai cubuleţe. Conform reţetei Cronista, aduci apa la punctul de fierbere, adaugi merele şi le fierbi la foc mic până se înmoaie. Pasezi merele cu un blender. Separat, hidratezi gelatina în puţină apă rece pentru aproximativ cinci minute, apoi o încălzeşti şi amesteci până când se dizolvă complet. Adaugi gelatina în sosul de mere împreună cu zeama de lămâie, mierea şi scorţişoara, apoi omogenizezi. Torni preparatul în borcane și-l păstrezi la rece.
Vezi şi: Întinereşti mâncând. Alimente cu retinol, vitamina care întârzie îmbătrânirea
Introducerea acestei gelatine în dieta ta obișnuită este o modalitate simplă și gustoasă de a menţine starea de bine a pielii și a articulațiilor. Aceste preparat este natural și accesibil, un aliat excelent pentru a stimula producția de colagen în timp ce te bucuri de un desert hrănitor.
FOTO: Shutterstock