Brioşe cu cremă de vanilie şi fistic. Trebuie să încerci reţeta weekendul acesta!
Aceste brioşe pufoase au o aromă cuceritoare de fistic care îi va face pe toţi cei dragi să le adore.
Brioşele cu cremă de vanilie şi fistic se pot păstra într-un recipient ermetic sau acoperite bine cu folie alimentară pentru a fi protejate de aer și de uscare. Cele congelate fără cremă trebuie păstrate la frigider pentru decongelare treptată, apoi ornate. La temperatura camerei rezistă aproximativ trei zile, iar la frigider o săptămână. Dacă sunt păstrate la frigider, glazura și brioşele se vor întări ușor, de aceea este recomandat să le laşi la temperatura camerei cu aproximativ 30 de minute înainte de a le savura. Aşa vor avea cea mai bună textură!
Ingrediente pentru 15 bucăţi
150 g zahăr
150 g unt
2 ouă
30 ml ulei
2 linguri oţet
2 linguriţe gel colorant alimentar roşu
200 ml iaurt de băut
200 g făină
1 linguriţă bicarbonat
1 lingură cacao
1 linguriţă praf de copt
½ linguriţă scorţişoară
1 vârf de cuţit sare
Pentru ornat:
100 g unt
300 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 linguri lapte
50 g fistic decojit
Te-ar mai putea interesa: Desert turcesc. Plăcintă cu fistic
Mod de preparare
Amesteci zahărul cu untul, apoi încorporezi ouăle. Separat, combini uleiul cu oţetul şi colorantul alimentar. Le adaugi peste compoziţia de unt şi omogenizezi. Încorporezi iaurtul, făina amestecată cu bicarbonatul, cacaua, scorţişoara, praful de copt şi sarea.
Tapetezi o tavă pentru brioşe şi pui câte puţin din compoziţie în fiecare formă, lăsând loc de câteva degete pentru a creşte. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru circa o jumătate de oră.
Vezi şi: Prăjitură cu arome orientale. Baclava cu fistic
Pentru ornat, prepari o cremă de vanilie. Mixezi untul rece cu zahărul, adaugi esenţa de vanilie şi laptele şi amesteci până capătă consistenţa unei creme. După ce s-au răcit brioşele, le ornezi cu cremă, cu ajutorul unui poş. La final, decorezi cu fistic tocat grosier.
FOTO: Shutterstock