5 motive să foloseşti uleiul de avocado

1 79994 original jpg jpeg

Originar din Mexic şi cultivat în zonele mediteraneene şi tropicale din întreaga lume, avocado este un fruct foarte nutritiv şi a devenit preferatul multora dintre noi. Avocado nu lipseşte din dieta persoanelor care vor să slăbească, dar ceea ce nu se ştie este că secretul se află în ulei. Uleiul dintr-un avocado conţine aproape 77% din compoziţia calorică a unui fruct.

Motivele pentru care este bine să consumi ulei de avocado sunt:

Scade riscul de boli autoimune

Foarte asemănător cu uleiul de măsline, uleiul de avocado este sursă importantă de acid oleic – asta înseamnă că poate fi folosit la gătit şi în salate. Studiile recente au arătat că acidul oleic are efecte pozitive asupra sănătăţii; previne boli autoimune, cancerul, inflamaţia, stimulează regenerarea celulară şi luptă împotriva factorilor externi care ar putea provoca infecţii în corp.

Previne afecţiunile cardiovasculare

Uleiul de avocado conţine beta-sitosterol, care este folosit în procesul de distrugere a grăsimilor care duc la creşterea colesterolului rău. În plus, acest ulei are proprietăţi antiinflamatoare şi protejează vasele de sânge de orice daună, stimulând în acelaşi timp şi fluxul sangvin.

Menţine ochii sănătoşi

Bogat în vitamina E, uleiul de avocado este foarte bun pentru sănătatea ochilor şi pielii. Sunt protejate de daunele pe care le provoacă asupra celulelor radicalii liberi, plus că grăsimile solubile întăresc sistemul imunitar şi cresc nivelul de concentrare şi memorare.

Îmbunătăţeşte funcţiile sistemului digestiv

Dacă te confrunţi des cu probleme digestive, atunci uleiul de avocado este remediul. Incluzând acest ulei vegetal în alimentaţie previi balonarea, arderile stomacale, gazele, indigestia etc. Prezenţa grăsimilor mononesaturate din uleiul de avocado îmbunătăţeşte digestia şi funcţiile procesului digestiv.

Stimulează metabolismul

Avocado este cunosut pentru beneficiile pe care le are asupra pierderii în greutate. Prezenţa acidului oleic din ulei stimulează metabolismul, care arde mai multe calorii şi grăsimile nu se mai depozitează, ci sunt transformate în energie. Vei slăbi şi te vei menţine în formă prin sport şi o alimentaţie echilibrată, una în care nu trebuie să lipsească avocado.