Avocado: 10 efecte uimitoare asupra sănătăţii

1 65068 original jpg jpeg

Un fruct foarte popular în acest moment, avocado conţine substanţe nutritive şi grăsimi bune, fiind, de asemenea, cremos şi delicios. În acelaşi timp, acesta este căutat atâtpentru beneficiile sale nutritive, cât şi pentru efectele imbatabile asupra sănătăţii.

1. Stimulează creierul

Avocado conţine acizi graşi omega-3 şi vitamina E de care creierul uman are atât de mare nevoie. Ei îmbunătăţesccirculaţia sângelui  în cortexul pre-frontal-care este parte a creierului,responsabilă pentru planificarea,luarea deciziilor şi gândirea critică.

2. Reduce nivelul colesterolului

O cană de felii de avocado îţi oferă cu 32% mai multe grăsimi mononesaturate,care pot ajuta la scăderea colesterolului. Acestea au o mulţime de alte beneficii pentru corpul tău,cum ar fi scăderea riscului de accident vascular cerebral şi apariţiei bolilor de inima.

3.  Ajută la absorbirea altor elemente nutritive

Multe vitamine importante sunt liposolubile,deci au nevoie de fapt de grăsimi pentru a fi absorbite în organism. Acestea includ vitamina A,K,D şi E. Consumând avocado,împreună cu orice alte legume sau fructe,îţi ajuţi corpulsă asimileze toate celelalte vitamine necesare.

4. Previne apariţia artritei

Avocado conţine alcooli graşi polihidroxilaţi-un agent anti-inflamator,care ajută organismul să reducă inflamaţia ce mai târziu ar fi putut duce la artrită.

5. Are grijă de sănătatea ochilor tăi

Avocado conţine luteină şi zeaxantină,  care sunt esenţiale pentru sănătatea generală a ochilor,dat fiind că îi protejează de undele luminoase dăunătoare,în timp ce reducere riscul apariţiei bolilor oculare.

6. Este bogat în fibre

Avocado este foarte bogat în fibre,aproximativ 7% din greutatea sa totală fiind constituită din fibre. 

7. Te ajută să slăbeşti

Vrei să scapi de câteva kilograme? Mănâncă avocado. Conţine acizi graşi mononesaturaţi,care îţi vor da energie pe o perioadă mai lungă de timp. Asta înseamnă că te vei simţi sătulă mai rapid şi că vei uita de senzaţia de foame pentru câteva ore bune.

8. Conţine mai mult potasiu decât o banană

Deşi este un mineral important,majoritatea oamenilor au carenţă de potasiu. Dar avocado te poate ajuta să acoperi acest gol. Acesta conţine 14% din doza zilnică recomandată de potasiu,faţă de 10% cât are o banană.

Aportul ridicat de potasiu este legat de reducerea tensiunii arteriale,reducerea riscului de accident vascular cerebral,infarct miocardic şi insuficienţă renală.

9. Este benefic în timpul sarcinii

Dacă eşti gravidă,consumă cât mai mult avocado. Fructul conţine aproape 25% din doza zilnică recomandată de acid folic,care este esenţial atât pentru tine,cât şi pentru copilul tău.

10. Avocado e bogat în nutrienţi

Fructul conţine 20 de vitamine şi minerale-inclusiv un sfert din doza de vitamina C,care joacă un rol esenţial în creşterea şi repararea ţesuturilor corpului. În plus,avocado este bogat în B-6, care ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor şi bolilor.