5 motive să-ţi faci timp pentru colorat

1 69386 original jpg jpeg

Petrecerea timpul liber colorând nu trebuie văzută ca o activitate rezervată doar copiilor. Află câteva dintre beneficiile pe care ţi le aduce.

 Îţi aduce linişte 

Dacă traversezi o perioadă stresantă,chiar şi 15-20 de minute de colorat te face să te calmezi,să încetineşti ritmul vieţii tale. O carte de colorat şi un pachet de creioane nu sunt o costisitoare,dar fac mai mult decât orice terapie sau metodă de relaxare,pentru că te fac să redevii copil,să revii într-o lume de de mult în care toate-ţi păreau frumoase,nu simţeai presiunile vieţii de adult şi timpul se scurgea mai încet.

  Te face mai creativă  

La fel cum desenele copiilorpar fără înţeles dar îi ajută să dea frâu liber imaginaţiei,să se exprime dacă n-o pot face prin vorbe,pe tine coloratul te sprijină în sensul că-ţi sporeşte creativitatea. Colorând,îi permiţi minţii tale să se relaxe şi să găsească,astfel,idei noi,rezolvări la problemele care te macină.

  Reduce stresul  

Într-o oarecare măsură,această activitate se aseamănă meditaţiei. Din acest motiv,te vei simţi mai puţin stresată. Ce se întâmplă de fapt? Atunci când te concentrezi asupra unei activităţi,mintea se relaxează tocmai pentru că este focusată pe finalizarea unei singure activităţi. De asemenea,în situaţii de stres,coloratul poate face ca tensiunea arterială să ajungă din nou la un nivel normal.

  Îţi îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare  

Prin simplul fapt că-ţi cere să fii atentă la detalii,coloratul te ajută să-ţi sporeşti concentrarea. Va fi o abilitate pe care creierul se va obişnui s-o pună în aplicare şi în alte situaţii,cum ar fi atunci când te afli la locul de muncă. Prin urmare,ai şanse mai mari să fii mai productivă.

  Sporeşte încrederea de sine  

După ce ai terminat de colorat o pagină sau o mandala,sentimentul de împlinire pe care-l ai este incredibil. Poate părea ceva copilăresc,dar este un mod bun de a-ţi da încrederea că poţi duce la capăt orice-ţi propui.

Extrapont    

Culorile pe care le foloseştimai mult scot la iveală detalii despre starea de spirit pe care o ai în prezent şi despre felul tău de-a fi.Recente

Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg
Tort cu frisca si capsuni Sursa foto shutterstock 2150379391 jpg