5 trucuri de bucătărie care te vor face să găteşti

1 82436 original jpg jpeg

Gătitul nu e pentru oricine, mai ales dacă nici măcar nu eşti pasionată de arta culinară. Totuşi, există câteva trucuri care îţi pot trezi interesul pentru bucătărie şi te pot aduce mai aproape de lumea în care papilele gustative se răsfaţă.

Curăţă o rodie în câteva secunde

pomegranate jpg jpeg

Dacă până acum curăţatul rodiei ţi s-a părut o misiune imposibilă, află că poţi face acest lucru folosind o simplă lingură de lemn. Taie rodia pe jumătate, apoi loveşte bucăţile cu lingura. Astfel, toate seminţele vor cădea direct pe farfurie.

Agită vinul

glass of wine jpg jpeg

Dacă eşti o amatoare a vinului şi vrei să îi simţi din plin aroma, apelează la un truc simplu, care îi va îmbunătăţi gustul. Pune-l într-un blender şi mixează-l 30 de secunde. Aşteaptă să se lase spuma înainte să îl deguşti.

Umple o banană cu ciocolată

Chopped banana jpg jpeg

Dacă îţi plac bananele, acest truc simplu poate deveni un obicei de zi cu zi. Ai nevoie de o banană medie, o ciocolată, un pai şi o seringă. Introdu paiul în interiorul fructului, umple seringa cu ciocolată topită sau cremă de ciocolată şi transfer-o în banană. În acest fel, vei obţine un desert delicios şi inedit.

Ai grijă ca peştele să nu se lipească

fish jpg jpeg

Pentru ca peştele să nu se lipească când îl găteşti la grătar, tot ce trebuie să faci este să nu îl aşezi direct, ci deasupra unor felii de lămâie. În acest mod, carnea nu se va mai lipi şi va împrumuta din gustul inconfundabil al lămâiei.

Prepară ouă în 3 minute

basket eggs jpg jpeg

Există multe modalităţi de pregătire a ouălor, însă această metodă te va ajuta să le găteşti în doar câteva minute, fără să mai pierzi timp în bucătărie. Aşază un ou într-o pungă de plastic cu puţin unt în interior. Foloseşte o bandă de cauciuc pentru a lega punga cât mai aproape de ou şi pune-o într-o oală cu apă clocotită. Lasă să fiarbă 3 minute, apoi degustă-l cu plăcere!