6 alimente ca să ţii tensiunea sub control

1 79304 original jpg jpeg

Hipertensiunea poate fi ţinută sub control prin consumul anumitor alimente. Îndeobşte, se recomandă cele cu un conţinut ridicat de fibre, potasiu, calciu, magneziu şi cu indice glicemic scăzut. Studii întocmite de-a lungul timpului au relevat faptul că tensiunea arterială se îmbunătăţeşte considerabil dacă sunt consumate anumite alimente, cu accent pe peşte, nuci, seminţe şi fructe.

Ovăzul

Este una dintre plantele cu cel mai ridicat conţinut de magneziu. Micul-dejun care conţine ovăz e un start excelent în zi. Amestecat cu fructe uscate şi nuci, e excelent pentru un stimul de energie şi pentru reglarea activităţii arteriale. Presară ovăz peste pieptul de pui, pentru textura crocantă sau asociază-l cu alte cereale.

Pistaccio

Multe nuci şi fructe oleaginoase înseamnă o tensiune arterială scăzută. Mai multe cercetări au scos în evidenţă acest fapt. Nucile au un conţinut ridicat de magneziu, potasiu şi fibre – chiar mai mare decât banana. O mână întreagă de pistaccio înseamnă o mână întreagă de antioxidanţi – polifenoli şi carotenoide. Pune-ţi peste iaurt şi salate sau presară-l în ciorbe şi supe.

Strugurii roşii

Conţinut ridicat de polifenoli, antocianine, catecine şi epicatecine recomandă strugurii drept un aliment excelent pentru combaterea hipertensiunii. Strugurii sunt buni şi cruzi, şi congelaţi. Poţi să presari struguri pe lângă peşte atunci când îl faci la cuptor. Poţi, de asemenea, să-l adaugi la salate, sosuri şi alte dressinguri. 

Portocalele

Foarte bogate în potasiu, portocalele fac parte din dieta oricărui om care se respectă. Flavonoidele asociate cu reducerea presiunii sângelui sunt găsite în portocale. Hesperidina (un flavonoid) asigură funcţionarea optimă a circulaţiei sângelui.

Lintea

Foarte bogată în potasiu, la fel ca năutul şi fasolea, lintea are o textură delicată şi e extrem de gustoasă. Asigură optimizarea circulaţiei sângelui. Faza frumoasă în gătirea lintei este că nu durează mai mult de op jumătate de oră s-o găteşti, aşa că, în mai puţin de o jumătate de oră ţi-ai asigurat necesarul de proteine.

Sfecla roşie

E imbatabilă când vine vorba despre sănătatea sistemului circulator! Are magneziu şi potasiu care luptă împotriva tensiunii ridicate. Are nitraţi de bună calitate despre care studiile arată că reduc şi ei presiunea sângelui. E bună şi crudă, şi la cuptor, şi fiartă. Adaugă sfeclă roşie la reţeta ta preferată de humus! Nu vrei să ştii cum iese!



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg