6 întrebări esenţiale pentru medicul tău

1 81821 original jpg jpeg

Vizita la medic, fie că e vorba de un control de rutină, fie că ai o problemă de sănătate ce necesită rezolvare, este mereu cu emoţii şi incertitudini. Şi pentru că cel puţin de câteva ori în viaţă fiecare dintre noi trecem pragul cabinetului unui medic sau spital, e bine să ştim ce întrebări ar trebui să-i punem pentru a fi cât mai informaţi cu privire la starea noastră de sănătate.

Iată care sunt cele şase întrebări esenţiale pentru medicul tău:

1.Dacă mergi pentru un control periodic, întreabă de testele importante pe care le ai de făcut pentru a nu fi nevoită să revii inutil de mai multe ori. Medicul îţi va oferi toate informaţiile necesare pentru a efectua testele importante, care trebuie făcute la un anumit interval de timp.

2.Dacă ai o problemă de sănătate, nu-i deloc greşit să-l întrebi pe medicul la care mergi despre pacienţii cu aceeaşi afecţiune pe care i-a tratat, dar şi despre modurile prin care poţi afla mai multe despre boala ta şi simptomele ei.

3.Spune-i temerile tale şi întreabă-l dacă sunt cu adevărat motivate.Fie că ai citit pe internet ceva care te-a speriat sau simţi că ceva e în neregulă cu tine, decât să stai într-un permanent stres legat de acest lucru, mai bine îi împărtăşeşti medicului opiniile tale. Este cel mai în măsură să te lămurească!

4.Întreabă despre tratamentele pe care le poţi urma. Poate că afecţiunea de care suferi este vindecabilă prin mai multe tratamente. Întreabă-l despre acest lucru şi alegeţi împreună cea mai bună variantă.

5.Lămureşte-te despre ce se va întâmpla imediat după ce tratamentul tău ia sfârşit. De exemplu, întreabă dacă te vei vindeca în totalitate, dacă va exista posibilitatea ca boala să revină şi cum poţi preveni acest lucru.

6.Iar la finalul consultaţiei, nu ezita să pui întrebarea: “Ar trebui să mai ştiu alte detalii şi am omis să întreb?”Recente

rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg