Consultaţii gratuite pentru detectarea fibromului uterin
Joi, 21 ianuarie 2016, începând cu ora 17.00, la Centrele de Excelenţă ARES din Capitală, toate pacientele diagnosticate sau suspecte de fibrom uterin pot fi consultate de medicul Rareş Nechifor, specialist în procedura de embolizare a acestei afecţiuni.
În prezent,în România,peste 50 % dintre pacientele cu vârsta cuprinsă între 21 şi 49 de ani sunt diagnosticate cu fibrom uterin. De asemenea,vârsta medie de fibrom simptomatic a scăzut la 32-35 de ani.
Una dintre metodele eficiente de tratament a fibroamelor uterine este reprezentată de procedura nechirurgicală de embolizare uterină,aceasta având o rată de succes intervenţional de 98%.
În contextul acestor date,va avea loc un seminar gratuit,parte a campaniei naţionale „Rămâi femeie! Spune NU histerectomiei“,organizată de Centrele de Excelenţă ARES,joi,21 ianuarie,de la ora 17:00,în cadrul Spitalului Ponderas din Bucureşti,bulevardul Nicolae G. Caramfil Nr. 85 A,etaj 5,sala Amfiteatru.
La seminar pot participa 35 de paciente,cu diagnostic sau suspiciune de fibrom uterin. Înscrierile la acest eveniment se pot face contactând numărul 0745.355.437,în limita locurilor disponibile.
Dr. Rareş Nechifor,singurul medic român acreditat în efectuarea trainingului procedurii de embolizare a fibroamelor uterine,care a tratat cu succes peste 10.000 de paciente suferind de fibrom uterin,va oferi pacientelor informaţii esenţiale despre operaţia minim invazivă,fără recidivă,despre cauzele acestei afecţiuni şi va interpreta gratuit ecografiile tuturor participantelor.
„Acest seminar permite pacientelor accesul direct şi specializat la informaţii vitale pentru sănătatea acestora. De aceea,mă bucur să le pot ajuta cu toate detaliile de care au nevoie. Fibromul uterin reprezintă o afecţiune serioasă,care,în prezent,poate fi tratată minim invaziv,procedura de embolizare fiind o opţiune alternativă celei chirurgicale şi se poate rezolva în doar 30 de minute. Ea constă în astuparea vaselor de sânge care alimentează fibroamele uterine. În urma procedurii de embolizare,fibroamele intră într-un proces de involuţie,de resorbţie,îşi reduc dimensiunile şi simptomele dispar. De asemenea,nu există recidivă. “,explică Dr. Rareş Nechifor,medic primar radiolog Centrele de Excelenţă ARES.