7 beneficii ale consumului de ciocolată neagră

1 77401 original jpg jpeg

Ciocolata neagră se află pe primul loc pe lista celor mai sănătoase alimente. Datorită substanţelor nutritive pe care le conţine, ciocolata neagră cu 70 şi 80% cacao, consumată în cantităţi moderate, previne bolile cardiovasculare, diabetul,  colesterolul mărit şi are multe alte efecte pozitive asupra sănătăţii generale.

Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de ciocolată neagră:

1.    Substanţele nutritive care se găsesc în ciocolata neagră îmbunătăţesc circulaţia sângelui în întregul organism şi, implicit, asupra inimii. În plus, previn închegarea sângelui şi reduc riscul de atac de cord.

2.    Îmbunătăţeşte starea de sănătate, deoarece stimulează hormonii fericirii. Acesta nu este un mit – ciocolata neagră conţine substanţe care au efcete asupra serotoninei şi  dopaminei. Aşadar, nu ezita să mănânci zilnic câte un cub de ciocolată neagră, mai ales dacă te simţi tristă.

3.    Ciocolata neagră este sursă importantă de fibre şi minerale, oferind senzaţie de saţietate. Mănâncă un cub de ciocolată neagră (70 sau 80% cacao) când ai poftă de ceva dulce.

4.    Ciocolata neagră conţine cofeină. Studiile arată că ciocolata neagră are aceleaşi efecte ca şi cafeaua. Te energizează.

5.    Ciocolata neagră nu provoacă carii.

6.    Datorită mineralelor şi vitaminelor pe care le conţine, ciocolata neagră combate starea de ameţeală. Este o soluţie care chiar ajută!

7.    Ciocolata neagă este sursă importantă de serotonină, o substanţă care relaxează corpul şi mintea.