7 idei de pus în practică dacă vrei un apartament ca în serialul „Friends“

1 amenajare jpg jpeg

Fără îndoială, apartamentul din serialul „Friends“ are unul dintre cele mai iconice livinguri din lume, iar cei care au urmărit măcar un episod din „Friends“ şi-au imaginat cum ar arăta casa lor în stilul apartamentului Monicăi, unul din personajele principale ale sitcom-ului.

De la pereţii violet şi până la posterele cu iz franţuzesc, toate aceste detalii au făcut ca acest apartament să devină legendar.

Iată cum îţi poţi transforma locuinţa ca în „Friends“ în şapte paşi simpli.

1. Optează pentru un covor mare pentru a decora podeaua din lemn pentru un aspect primitor. Dacă bucătăria şi livingul tău sunt de tip open space, atunci covoarele sunt utile pentru a împărţi spaţiul în diferite zone funcţionale. De exemplu, covorul personajului Monica separă în mod eficient spaţiul de luat masa deliving.Alege un covor cu modele colorate, florale într-un ton neutru pentru a obţine un aspect al anilor '70, ca în Friends.

2. Pereţii purpurii erau în mare vogă în anii '90, iar personajul Monica Geller-Bing din Friends a adoptat acest design în apartamentul ei cu două două camere din New York. Foloseşte şi tu fototapet mov pentru pereţi, deoarece este cea mai rapidă cale de a crea aspectulcasei din serialul tău preferat. Nu trebuie să alegi exact aceeaşi nuanţă, încearcă un fototapet cu un ton mai luminos dacă spaţiul este uşor întunecat. Modelele sunt variate, ai de unde alege.

3. Fotoliile din apartamentul Monicăi sunt din acelaşi set cu canapeaua, ele au o culoare şi un model diferit, dar se potrivesc împreunăşi rezultatul vizual este unul plăcut. Poţi alege şi tu piese de mobilier în modele şi stiluri diferite, însă asigură-te că se vor completa reciproc. Altfel spus, te poţi juca cu suprafeţe mate şi lucioase, nuanţe pale şi culori tari. Ai grijă ca totul să aibă un echilibru şi să nu faci exces, pentru a evita un design prea încărcat.

4. Apartamentul din Friends are postere vintage franţuzeşti peste tot. Adaugă şi tu acest element de design alegând postere care îţi plac, pentru a obţine acelaşi efect.

5. În bucătărie, alege o masă din lemn şi un set de scaune diferite pentru a obţine acest aspect shabby chic. Vopsirea scaunelor în culori diferite este o opţiune. Adaugăperniţecu model floral şi asigură-te că orice prosop pe care îl ai în bucătărie este cu imprimeu floral.

6. În locuinţa Monicăi din Friends plantele erau poziţionate lângă televisor, deasupra unei boxe. Acelaşi lucru este valabil şi în bucătărie, unde găsim flori deasupra frigiderului şi pe pervaz. Iată câteva imagini care te pot inspira să amenajezi înstilul apartamentului din Friends.

7. Ferestrele apartamentului din Friends au atât perdele, cât şi jaluzele. Dacă vei alege şi tu această varianţă vei obţine un aspect cu adevărat îngrijit. Mergi pe modele vintage, la fel şi pentru corpurile de iluminat.