8 motive să mănânci portocale zilnic

1 79849 original jpg jpeg

Chiar dacă sunt fructele cele mai consumate în sezonul rece, portocalele nu ar trebui să-ţi lipsească din dietă în niciun anotimp. Ele sunt surse excelente de vitamina C şi alţi antioxidanţi, foarte buni pentru sănătate. Iată care sunt principalele 8 beneficii pe care le au portocalele asupra sănătăţii:

1.    Portocalele sunt sursă importantă de antioxidanţi, compuşi care menţin pielea sănătoasă şi care previn afecţiunile cronice.

2.    Portocalele conţin o cantitate mare de vitamina C. Această vitamină este foarte importantă pentru sistemul imunitar, deoarece îl întăreşte şi previne afecţiunile atribuite acestuia.

3.    Conţin şi vitamina A, care este foarte bună pentru sănătatea ochilor.

4.    Portocalele sunt cunoscute pentru faptul că îmbunătăţesc activitatea celulelor creierului, deoarece sunt fructe care conţin acid folic şi folat. De asemenea, este recomandat ca femeile însărcinate să mănânce în fiecare zi câte o portocală – previne stresul şi îmbunătăţeşte starea de spirit.

5.    Substanţele nutritive prezente în portocală scad riscul de boli cardiovasculare. În plus, flavonoidele reduc nivelul de colesterol rău, în timp ce menţin valorile tensiunii arteriale normale şi previn închegarea sângelui.

6.    Datorită conţinutului mare de fibre, portocalele sunt singurele fructe recomandate în caz de stomac iritabil şi sensibil.

7.    Dacă a început să-ţi cadă părul, mănâncă zilnic câte o portocală. Substanţele nutritive prezente în fruct previn căderea firelor de păr şi stimulează creşterea părului.

8.    Prin consumul de suc proaspăt de portocale este protejat organismul împotriva bolilor de rinichi sau formării de pietre la rinichi. Recomandat este să nu adaugi zahăr în sucul de portocale, pentru că poate afecta sănătatea dinţilor.

Când descojeşti portocale, nu îndepărta căptuşeala albă care înconjoară fructul – este la fel de hrănitoare ca şi fructul.

Credit foto: www.alpha.wallhaven.cc