9 trucuri ca să reduci consumul de apă

1 67381 original jpg jpeg

Vrei să economiseşti o sumă mare de bani pe lună şi nu ştii cum? Iată cât de simplu este! Dacă te-ai apucat să economiseşti energia electrică, apa trebuie să fie următorul punct pe lista ta.

Schimbă capătul de duş

1. Schimbă capătul de duş,în cazul în care ai unul mai vechi,cu găuri mari. Un capăt de duş cu orificiile largi nu va avea presiunea potrivită,astfel încât vei fi nevoit să deschizi robinetul de apă până la limita maximă,făcând o risipă inutilă şi costisitoare.

2. Dacă locuieşti la un etaj superior,iar dimineaţa aştepţi o jumătate de oră până când apa se încălzeşte,atunci încearcă să faci duş seara,când toţi vecinii sunt acasă,iar apa caldă se află deja pe conducta din dreptul etajului tău.

În cazul în care acest lucru se întâmplă în orice moment al zilei,încearcă să te sincronizezi cu ceilalţi membri ai familiei pentru a face duş consecutiv.

Umple maşina de spălat la maximum

3. Încarcă maşina de spălat cu cantitatea de haine recomandată de către producător. Spălând mai multe haine în acelaşi timp,economiseşti apă.

Dacă nu ai suficiente haine pentru o încărcare,aşteaptă câteva zile până când ai atins cantitatea necesară.

4. Redu cantitatea de apă consumată de bazinul de toaletă,introducând în interiorul acestuia o minge sau un bidon de plastic închis ermetic.

Volumul ocupat de acesta va declanşa mai repede supapa de închidere a fluxului de apă,astfel încât de fiecare dată se va acumula o cantitate mai mică în bazin.

5. Verifică şi repară robineţii,scurgerile şi bateriile de apă din baie şi bucătărie. În general,zonele în care curge apa frecvent se îngălbenesc. Verifică garniturile de la sifonul chiuvetei sau de la bateriile sanitarelor.

Citeşte continuarea pe Click.ro!