Află totul despre rasa de câini Beagle!

1 60852 original jpg jpeg

Folosit pe vremuri pe post de câine de vânătoare, patrupedul din rasa Beagle a devenit unul dintre cele mai populare animale de casă.

Micul necuvântător cu personalitate

Câine de talie mică,Beagle-ul se mândreşte cu un corp robust şi atletic,acoperit de o blană scurtă,deasă şi netedă,cu pete albe,negre şi cafenii. Are urechi lungi,purtate pe lângă cap,ochi blajini şi un nas mare cu nări bine dezvoltate,care-l ajută să aibă un simţ ascuţit al mirosului.

Este un patruped prietenos

Curajoş şi iubitor,câinele Beagle este foarte calm,sociabil cu copiii,fiind o alegere inspirată pentru familiile cu prichindei de toate vârstele. Nu este un patrupedagresiv,iar când simte prezenţa intruşilor îşi avertizează imediat stăpânii. Pentru că este un câinecăruia îi place să fie înconjurat de oameni,Beagle-ul nu trebuie lăsat singur pentru mult timp,întrucât riscă să dezvolte probleme de comportament. Fiind un animal destinat vânătorii,patrupezii din această rasă au nevoie să facă multă mişcare,pentru a scăpa de energia care-i caracterizează şi pentru a le menţine forma fizică.

Trebuie dresat de mic

Pentru că este un câine inteligent,este bine ca dresajul să înceapă de când este un ghemotoc. Cu cât înaintează în vârstă,cu atât este mai greu de obişnuit cu reguli. Întrucât este un patruped care cercetează orice colţişor şi gustă orice,trebuie învăţat să nu mănânce de pe jos,pentru a nu se îmbolnăvi.