Ai o pisică energică? Îţi dăm 5 metode să-ţi salvezi bradul de Crăciun

Te bucuri de strălucirea bradului tău de Crăciun, cu cana fierbinte de ciocolată caldă sau cafea, ascultând colinde. Totul e perfect până când auzi sunetul podoabelor de brad fragile căzând din brad și vezi pisica cum urcă îndreptându-se vertiginos spre vârful bradului, gata să-l  dărâme. Îţi sună cunoscut? Vezi ce poţi face pentru a schimba ceva anul acesta!

image

Proprietarii de pisici ştiu prea bine cât de greu este să menţii în stare bună un brad de Crăciun de la începutul şi până la finalul sărbătorilor.

Ceea ce arată la început perfect începe să se transforme treptat într-un pom trist, cu ornamente smotocite, ghirlande căzute şi ramuri rupte sau lăsate din cauza dărâmărilor repetate. Așadar, cum împiedici bradul de Crăciun să devină noua distracţie a pisicii tale?

Nu există o metodă universală, deoarece fiecare felină este diferită, dar poţi face câțiva pași preventivi pentru a avea sărbători frumoase, cu toate tradiţiile pe care ţi le doreşti, inclusiv bradul împodobit.

Obişnuieşte-o cu prezenţa pomului în casă

Pisicile pot fi foarte sensibile la orice schimbare din casă, așa că este important să le oferi mai întâi timp și spațiu pentru a se simți confortabil cu bradul. În loc să le descurajezi curiozitatea naturală, lasă copacul gol câteva zile. Îl vor adulmeca, se vor urca în el sau îl vor zgâria. Cu cât are mai mult timp să-l exploreze, cu atât mai bine, pentru că atunci se vor obișnui mai mult cu el.

Pune-l într-o cameră în care nu are acces

Uneori, relația dintre bradul de Crăciun și pisica este condamnată de la început. Ce poţi în acest caz? Montează bradul într-un loc în care ea nu va avea acces. La urma urmei, este mai greu pentru un brad de Crăciun să devină un copac cățărător atunci când pisicile ştiu deja care sunt zonele restricționate. De exemplu, dacă felina a fost deprinsă să nu se urce pe mese, ai putea împodobi un brăduţ de masă. Cei mai inventivi stăpâni de pisici au prins bradul de tavan, la o oarecare distanţă de mobilier.

Ancorează bradul

În ciuda tuturor eforturilor tale, pisica s-ar putea să-și găsească drum spre pomul tău de Crăciun. Este important ca acesta să fie bine asigurat, astfel încât curioasa să nu-l doboare accidental. Ia un suport de brad mai greu sau pune greutăți pe un suport mai ușor. Montează bradul lângă un perete, prinde un fir transparent, de gută, şi fixează pomul de perete, tavan sau mobilierul din jur pentru a te asigura că rămâne la verticală.

image

Pont

Pisicile nu suportă mirosul anumitor ierburi și citrice, dar şi aromele intense, deci le-ar putea ţine departe de bradul tău

Ornamente puse strategic

Decoraţiunile sclipitoare, care atârnă sau se mişcă atrag pisica precum un magnet. Ar fi inţelept să nu pui niciun ornament de sticlă sau cel puţin nu în partea inferioară. Foloseşte sârmă pentru a le fixa de ramuri şi a reduce riscul ca acestea să cadă și să se deterioreze. Pune clopoţei sau ceva care face zgomot. Aşa vei fi anunţată imediat că pisica este în zona bradului şi poţi interveni mai repede.

Te-ar mai putea interesa: 5 stiluri de a împodobi bradul

Încearcă folia de aluminiu sau repelenţii naturali

Mirosurile neplăcute sau prea puternice ar putea convinge o pisică să stea departe de bradul de Crăciun. Unora nu le plac mirosurile de citrice, așa că încearcă să pui coji de portocală, lămâie sau câteva picături de ulei esenţial de citrice ori citronella. Ai grijă să îndepărtezi cojile uscate şi să pui zilnic altele noi, pentru a menține mirosul proaspăt.

Oțetul de mere diluat pulverizat în jurul bazei copacului poate fi, de asemenea, descurajator pentru pisicile curioase. O altă soluţie găsită de proprietarii de pisici este să înfăşori baza bradului cu folie de aluminiu şi să așeze crenguțe proaspete de rozmarin de-a lungul bazei și pe ramurile inferioare.

Vezi şi: Selecţie de rase de pisici iubitoare şi jucăuşe. Toate au fost văzute pe lista cu dorinţe a lui Moş Crăciun!

Atenţie!

Îndepărtează pericolele din brad

Sunt mai multe lucruri de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi bradul de Crăciun. În primul rând, pisicile care ingerează rășină sau ace de brad pot avea senzaţie de greață sau răni la stomac. Dacă pisica ta este predispusă să ciugulească obiecte interzise ar trebui să iei un copac artificial.

Dacă ţii bradul în apă, acea apă stagnantă conține bacterii care pot provoca probleme gastro-intestinale. Evită aditivii care prelungesc prospețimea bradului de Crăciun, deoarece aceștia pot conține conservanți și îngrășăminte nocive!

Este probabil ca pisica să se cațere și să doboare pomul? Alege unul mai mic pentru a provoca mai puține daune dacă este răsturnat. Cel mai bun brad ar putea fi unul mic, de masă.

FOTO: Shutterstock, arhivă personală



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg