Alegerea covorului ideal pentru fiecare cameră

Pentru multe persoane, covorul este acea notă finală, ce completează amenajarea interioară a locuinței.

image

Covoarele dau senzația de confort, de căldură și de „acasă”, astfel că este necesar să le alegi în funcție de caracteristicile fiecărei camere și de preferințele tale. În cele ce urmează, vei afla cum poți alege covoare ieftine și calitative, ideale pentru fiecare încăpere.

Covorul pentru sufragerie

Sufrageria este cea mai animată cameră a locuinței și, totodată, cea mai tranzitată. Aici, trăiești momente de neuitat alături de familie și de prieteni, la diverse ocazii, sau îți petreci timpul liber, relaxându-te citind o carte, ascultând muzică sau vorbind cu persoanele dragi. Având în vedere aceste aspecte, dacă optezi pentru un covor în living, acesta trebuie să fie foarte rezistent și să se potrivească perfect cu modul în care ai amenajat sufrageria. În ceea ce privește dimensiunile, acestea depind foarte mult de modul în care este amenajată această cameră. Dacă optezi pentru un singur covor așezat în centrul camerei, este de preferat să fie un covor mare. În cazul în care livingul este împărțit (zona de dining, zona de divertisment și zona de relaxare), ideal ar fi să optezi pentru mai mult de un covor, de dimensiuni mici, fie același model, fie modele care să se asorteze între ele. De asemenea, poți alege și un covor foarte mare, care să acopere întreaga suprafață a camerei.

Covorul pentru dormitor

Dormitorul este camera în care te relaxezi și te odihnești, astfel că trebuie să fie un spațiu amenajat 100% pe placul tău, în care să regăsești confort și siguranță. Aceste principii se regăsesc și în cazul alegerii covorului. În această cameră, covorul are mai mult decât un rol decorativ. În zilele răcoroase, va ține de cald picioarelor și poate izola foarte bine pardoseala. De asemenea, covorul este primul lucru pe care îl vor simți tălpile tale dimineața, astfel că este nevoie de un material pe gustul tău, care să te binedispună.

Este foarte important să alegi un covor de mici dimensiuni, așezat în fața patului, sau două covoare mai mici, așezate pe lateralele patului. În felul acesta, dormitorul va fi mai ușor de aspirat și de întreținut și vei evita apariția alergiilor din cauza prafului. Optează pentru un covor moale, care să îți răsfețe picioarele dimineața.

Covorul pentru baie

Pentru un confort sporit în baie, îți recomandăm să alegi unul sau mai multe covoare, în funcție de dimensiunile acestei camere. Pentru baie, se recomandă covoare de dimensiuni mici, pe care le poți curăța foarte ușor la mașina de spălat. În felul acesta, vor arăta perfect de fiecare dată și vei menține baia curată și proaspătă. Marele pericol al covoarelor de baie este faptul că pot mucegăi din cauza umezelii, astfel că este necesar să alegi unele din materiale speciale, care se usucă repede, și să le cureți cât de des posibil.

Covorul pentru bucătărie

Da, chiar și bucătăriile pot beneficia de covoare în punctele cheie ale acestor încăperi. Îți recomandăm să alegi covoare antialunecare, rezistente la umezeală și care se curăță foarte ușor. Cel mai bine ar fi să optezi pentru un covor transversal, amplasat în dreptul blatului, și opțional, pentru încă unul, în zona de luat masa. Covoarele vor adăuga culoare bucătăriei și vor ține de cald indiferent de sezon.

Covorul pentru hol

Alegerea covorului pentru hol poate fi destul de dificilă, motiv pentru care multe persoane renunță la acesta. Din fericire, poți alege un covor pentru hol foarte frumos, dacă ții cont de câteva aspecte. În primul rând, este nevoie de un covor rezistent și ușor de curățat, având în vedere că îl vei spăla destul de des. În funcție de suprafața holului, poți alege un singur covor transversal, care să ocupe toată suprafața, sau mai multe covorașe amplasate în puncte cheie. Este important să fie un covor antialunecare.

Acestea fiind spuse, sperăm ca informațiile prezentate să te ajute să alegi cele mai bune covoare pentru locuința ta.

Sursa foto: Shutterstock