Cum îndepărtezi cele mai dificile pete de pe covor. Vor arăta ca noi!

Covoarele fac parte din categoria obiectelor care se murdăresc cel mai ușor din locuință. Curățarea lor pare a fi destul de dificilă, însă cu ajutorul acestor sfaturi, covoarele tale vor arăta la fel ca în momentul achiziționării. Ține cont de ele!

image

Pentru majoritatea oamenilor, curățarea covoarelor pare fi o corvoadă, deoarece textura și culoarea lor par să absoarbă petele mai bine decât orice alt obiect din locuința ta. De asemenea, covoarele pot capta inclusiv alergeni, care sunt dăunători pentru sănătate. 

Dacă vrei să scapi rapid de petele de pe covorul tău preferat, în primul rând, aspiră-l bine. Ține cont că, pentru a îndepărta orice urmă de praf sau păr, este important să îl aspiri și pe spate, nu doar pe față. 

Cum se curăță petele de sânge de pe covor

Petele de sânge, provocate de leziunile caznice, par destul de greu de îndepărtat. Nu și dacă apelezi la aceste trucuri!

Pregătește un amestec din două părți de apă oxigenată (peroxid de hidrogen) și o parte săpun de vase. Cu ajutorul unui burete, șterge bine pata, lasă să se usuce, apoi aspiră din nou.

De asemenea, poți îndepărta petele de sânge și cu un amestec format din apă rece și oțet alb. 

Vezi și: Detergentul de vase lichid, util nu doar pentru spălarea farfuriilor. În ce alte situații te salvează! 

Cum se curăță petele de vin roșu de pe covor 

Dacă ai pătat covorul preferat cu vin roșu, încă îl poți salva!

Pentru a curăța petele de vin roșu, ia o cârpă curată sau un prosop de hârtie și înceacă să absorbi cât mai mult din vinul căzut. Cât pata este lichidă, pune pe pată sare sau praf de copt, din abundență, și lasă să acționeze. După acest pas, aspiră bine.

Dacă pata este deja uscată, toarnă apă caldă pe ea, acoperă cu sare sau cu praf de copt, apoi aspiră. 

Citește și: Saltea pătată? Cum s-o cureți mai ușor și fără să o deteriorezi

Cum se curăță petele de vopsea de pe covor 

Dacă ai scăpat vopsea pe bază de apă, ia un prosop de hârtie sau o cârpă și șterge excesul de vopsea. Cu ajutorul unei lame de ras, curăță bine vopseaua. Dacă încă mai există pete, umezește o cârpă din microfibră cu alcool și șterge pata prin tamponare. O altă opțiune este să folosești diluant pentru vopsea. 

Dacă ai scăpat vopsea pe bază de ulei, încearcă să îndepărtezi excesul de vopsea, cu ajutorul unui prosop de hârtie. Dacă pata s-a uscat, amestecă o parte de apă caldă cu săpun pentru vase și o parte de diluant pentru vopsea. Șterge pata prin tamponare, apoi aspiră. 

Cum se curăță petele de cafea de pe covor 

Amestecă o lingură de săpun lichid de vase cu o lingură cu oțet alb și cu două căni cu apă caldă. Aplică soluția pe pată și lasă să acționeze 2-3 minute. Șterge cu un prosop uscat până când dispare pata, clătește cu apă rece, lasă covorul să se usuce, apoi aspiră din nou. 

Citește și: Ai scăpat cafea pe hainele tale preferate? Cu acest truc scapi rapid de pete 

Atenție! Înainte să aplici soluțiile, testează-le pe o mică parte de pe covor. În acest fel, te asiguri că nu se va decolora. 

 Sursă foto: Shutterstock