Alegerea mobilei pentru living
Alegerea mobilei pentru living este importantă pentru a crea o atmosferă plăcută şi caldă adaptată la nevoile tale pentru acest spaţiu deoarece familia işi petrece cel mai mult timp in această cameră.
Chiar dacă locuieşti singură sau împreună cu familia,living-ul este un spaţiu foarte important. În această cameră familia îşi petrece cel mai mult timp împreună,este camera pentru oaspeţi şi camera unde stai când nu vrei să dormi. Alegerea mobilei pentru living,aşadar este importantă pentru a crea o atmosferă plăcută şi caldă adaptată la nevoile tale pentru acest spaţiu.
Alegerea mobilei pentru living – măsoară şi planifică
Mai întâi,trebuie să iei măsurători. Foloseşte o ruletă pentru a măsura lungimea şi lăţimea camerei. Ţine cont de dimensiunile oricărei nişe sau alte spaţii mici din cameră.
Apoi încearcă să faci un plan cât mai sigur. Desenează pe o foaie de hârtie unde şi cum vrei să aşezi mobila,gândeşte-te cum să intre cel mai uşor mobila pe uşă. Dar ţine cont că cel mai bine este să ai o distanţă de un metru între piesele de mobilă. Dacă te vei înghesui cu prea multă mobilă,te vei simţi prea încolţită.
Trebuie să măsori,de asemenea cât de mari sunt uşile şi cât spaţiu ai pentru transportul mobilei ca să previi cumpărarea unei mobile care să nu încapă. După ce te-ai hotărât cum vrei să aşezi mobila în living,desenează pe podea cum va arăta camera,te va ajuta să îţi dai seama ce nu este bine.
Acum,gândeşte-te cum va fi folosită camera,cine va sta mai mult în ea. Dacă ai copii,iar living-ul este locul vostru de întâlnire,ar fi bine să alegi o mobilă straşnică,copiii aleargă,se cocoaţă,deci ai nevoie de ceva sigur. Dacă living-ul este doar pentru tine şi pentru musafirii ocazionali,poţi opta pentru o mobilă mai fragilă.
Alegerea mobilei pentru living – cum alegi potrivit arhitecturii camerei
Un alt lucru important în alegerea mobilei pentru living este să ţii cont de arhitectura camerei. Dacă,de exemplu,este o casă mai veche care are sobă sau şemineu,ar fi bine să o mobilezi cu elemente mai rustice,modele vintage de mobilă,mai degrabă decât cu mobilă modernă. Dacă ai o privelişte spre oraş din living,mobila modernă se încadrează perfect.Când alegi mobila,este bine să începi cu mobila de bază,adică ce vrei să conţină sufrageria. Canapeaua,mobila de televizor,bibliotecă,masă de cafea şi scaune sau fotolii. Abia apoi să te gândeşti la alte lucruri,care nu sunt neapărat necesare şi care pot înghesui camera fără sens.
Alegerea mobilei pentru living – cum alegi cea mai bună mobilă
Dacă vrei un living care să ţină mulţi ani,uite-te după mobilier masiv,cu rame de lemn tari şi arcuri de oţel. Chiar dacă piesele de mobilier de calitate mai bună costă mai mult,dacă vrei un living pe mulţi ani,merită investiţia. În plus,materialele de bună calitate sunt mai moi,te ţin mai mult,chiar dacă copiii se vor juca tot timpul pe ele.
Cele mai bune sunt piesele de mobilier cu perne de spumă,sunt mult mai rezistente şi nici nu se uzează aşa repede. Testează scheletul canapelei,ridicând de o parte cam 15 cm şi vezi cât este de rezistent.
Fiecare piesă de mobilier trebuie să se complementeze una pe cealaltă. Altfel,camera va arată foarte haotic,ca şi când ai fi aruncat nişte mobilă acolo. Dacă ai ales un design modern sau unul tradiţional,ar fi bine să nu le amesteci,ci să păstrezi tema aleasă.
Temele pentru designul interior nu sunt foarte vaste,poţi opta pentru mobilă modernă,tradiţională,contemporană,casual sau mobilă în stil vechi.
Mobila modernă şi cea contemporană de obicei,are linii elegante,simple şi foloseşte culori neutre,gen alb,bej. Sticla,metalul şi lacul negru lucios sunt folosite mai des decât lemnul tradiţional.
Mobila tradiţională este foarte elegantă. Tinde să fie un pic mai formală şi include detalii pe mobilier. Culorile sunt foarte bogate în nuanţe de roşu,fildeş şi altele.
Alegerea mobilei pentru living – stiluri de mobilă
Mobila casual este prietenoasă şi foarte confortabilă. Conţine multe piese în carouri,printuri diferite şi mici,dar şi alte modele joviale. Este genul de mobilier mai degrabă tineresc,care se potriveşte unui living pentru persoane tinere. Bineînţeles,este la fel de potrivită şi pentru persoane mai mature,dar cu suflet tânăr.
Mobilierul de modă veche sau vintage combină stiluri franţuzeşti,spaniole,italiene vechi. Piesele sunt antice,rustice,deosebit de adecvate,iar dacă vrei o mobilă de acest gen pentru living-ul tău,trebuie să te uiţi după culori profunde,pământii.
Dacă nu ai o cameră de living prea mare,este de recomandat să nu ai prea multe piese de mobilă. O canapea şi o masă de cafea,plus câteva scaune confortabile pentru musafiri este suficient. Poţi să adaugi,dacă ţi se pare că ai loc,mobilier pentru televizor sau o mică bibliotecă dacă îţi place să citeşti. Când ai spaţiu mic este bine să nu încarci atmosfera cu biblioteci mari sau corpuri voluminoase.
Pentru un spaţiu mai mare,poţi să mai adaugi şi alte piese de mobilier,care îţi sunt de folos. Depinde pentru ce foloseşti camera,dacă ai mereu musafiri,caută să ai cât mai mult spaţiu şi multe scaune. Dacă este pentru familie,poţi adăuga şi altele. Când ai spaţiu mai mare şi mai înalt poţi pune şi mobilă mai înaltă.