Turta tulce de Crăciun, desertul care adună familia la masă
Sărbătorile vin cu miros de scorțișoară, ghimbir și miere! Turta dulce este desertul perfect pentru Crăciun, adorat de copii și adulți deopotrivă. Cu o textură moale, aromă bogată și un strop de magie festivă, această rețetă detaliată cu imagini pas cu pas garantează succesul! Nu doar că vei obține o turta dulce perfectă, dar întreaga casă va fi cuprinsă de atmosfera sărbătorilor de iarnă.
Desertul tradițional de Crăciun
Cine poate rezista turtei dulci, acel desert tradițional al Crăciunului? Este dulce, parfumată și decorată cu glazură albă ca zăpada. Copiii adoră să ajute la modelat și decorat, iar adulții se bucură de gustul nostalgic. În această rețetă, îți voi arăta cum să faci turta dulce perfectă, folosind ingrediente simple și câțiva pași clari, însoțiți de imagini care să te ghideze. Nu ai cum să dai greș!
Această rețetă este mai mult decât o simplă listă de ingrediente și pași. Este despre a crea amintiri și a aduce bucurie în familie. Pregătește-te să te îndrăgostești de această rețetă de turta dulce – desertul preferat de toți copiii de Crăciun!
Turtă dulce
4 porții
30’
dificultate medie
Ingrediente
Pentru turta dulce:
350 g făină
1 ou
125 g unt
175 g zahăr brun
10 g scorțișoară măcinată
10 g praf de copt
ghimbir măcinat
Pentru glazură:
200 g zahăr pudră
1 albuș
30 ml apă fierbinte
30 ml zeamă de lămâie
1 praf de sare
Pas 1
Cerni făina și o amesteci cu praful de copt, ghimbir măcinat, după gust, și scorțișoara. Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul brun, apoi îl adaugi peste făină.
Pas 2
Adaugi oul și frămânți până când aluatul nu se mai ține de degete. Îl înfășori într-o folie alimentară, după ce îi dai o formă rotundă, și-l dai la rece 15 minute. Întinzi apoi o foaie de aproximativ 1 cm grosime.
Pas 3
Decupezi aluatul cu forme de fursecuri și așezi turta dulce într-o tavă tapetată. O dai la cuptor la 180 °C, 12-15 minute.
Pas 4
Bați albușul cu un praf de sare, încorporezi treptat zahărul și zeama de lămâie, până se întărește, apoi torni apa fierbinte, până când capătă consistența unei smântâni. Torni glazura în poș și decorezi turta dulce.
@shutterstock
Editor: Raluca Toma