Turta tulce de Crăciun, desertul care adună familia la masă

Sărbătorile vin cu miros de scorțișoară, ghimbir și miere! Turta dulce este desertul perfect pentru Crăciun, adorat de copii și adulți deopotrivă. Cu o textură moale, aromă bogată și un strop de magie festivă, această rețetă detaliată cu imagini pas cu pas garantează succesul! Nu doar că vei obține o turta dulce perfectă, dar întreaga casă va fi cuprinsă de atmosfera sărbătorilor de iarnă.

image

Desertul tradițional de Crăciun

Cine poate rezista turtei dulci, acel desert tradițional al Crăciunului? Este dulce, parfumată și decorată cu glazură albă ca zăpada. Copiii adoră să ajute la modelat și decorat, iar adulții se bucură de gustul nostalgic. În această rețetă, îți voi arăta cum să faci turta dulce perfectă, folosind ingrediente simple și câțiva pași clari, însoțiți de imagini care să te ghideze. Nu ai cum să dai greș!

Această rețetă este mai mult decât o simplă listă de ingrediente și pași. Este despre a crea amintiri și a aduce bucurie în familie. Pregătește-te să te îndrăgostești de această rețetă de turta dulce – desertul preferat de toți copiii de Crăciun!

Turtă dulce 

4 porții 

30’ 

dificultate medie  

Ingrediente 

Pentru turta dulce: 

350 g făină 

1 ou 

125 g unt 

175 g zahăr brun 

10 g scorțișoară măcinată 

10 g praf de copt 

ghimbir măcinat 

Pentru glazură: 

200 g zahăr pudră 

1 albuș 

30 ml apă fierbinte 

30 ml zeamă de lămâie 

1 praf de sare 

image

Pas 1 

Cerni făina și o amesteci cu praful de copt, ghimbir măcinat, după gust, și scorțișoara. Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul brun, apoi îl adaugi peste făină. 

image

Pas 2 

Adaugi oul și frămânți până când aluatul nu se mai ține de degete. Îl înfășori într-o folie alimentară, după ce îi dai o formă rotundă, și-l dai la rece 15 minute. Întinzi apoi o foaie de aproximativ 1 cm grosime. 

image

Pas 3 

Decupezi aluatul cu forme de fursecuri și așezi turta dulce într-o tavă tapetată. O dai la cuptor la 180 °C, 12-15 minute. 

image

Pas 4 

Bați albușul cu un praf de sare, încorporezi treptat zahărul și zeama de lămâie, până se întărește, apoi torni apa fierbinte, până când capătă consistența unei smântâni. Torni glazura în poș și decorezi turta dulce. 

@shutterstock

Editor: Raluca Toma



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg