Alimente care nu expiră niciodată! Le poţi păstra ani întregi

Este important să ţii cont de termenul de valabilitate atunci când cumperi şi foloseşti un produs alimentar, dacă nu vrei să rişti să te trezeşti cu probleme de sănătate. Există însă şi câteva alimente care nu expiră niciodată. Dacă sunt depozitate corect, ele pot fi consumate ani întregi şi nici nu-şi vor pierde proprietăţile şi valorile nutriţionale.
1. Oţetul de mere
Când este ferit de razele directe ale soarelui, oţetul de mere îşi păstrează proprietăţile şi poţi fi sigur că nu va expira niciodată.
2. Mierea
Îşi poate schimba culoarea şi se poate zaharisi, dar mierea este bună pentru consum chiar şi după sute de ani, atunci când este depozitată într-un recipient închis ermetic.

3. Orezul
În catacombele egiptene s-au descoperit depozite de orez, care încă era bun pentru consumul uman! Aşadar, e clar că pentru orez nu există dată de expirare. Atenţie, însă! Păstraţi-l departe de umezeală!
4. Sarea
Atunci când este ferită de umiditate, sarea este „nemuritoare”. Şi de ce n-ar fi, dacă e vorba de o piatră sfărâmată?
5. Sosul de soia
Dacă sticla în care este depozitat nu a fost deschisă niciodată, sosul de soia este valabil la nesfârşit. În schimb, atunci când recipientul a fost deschis, sosul de soia are o valabilitate destul de scurtă.

6. Zahărul
La fel ca mierea, atunci când este depozitat într-un recipient închis ermetic, zahărul alb, brun şi cel pudră nu se strică niciodată.
7. Fasolea boabe, uscată
Când este ferită de dăunători, fasolea boabe nu are termen de valabilitate. E adevărat că se va fierbe mai greu şi există posibilitatea să nu se înmoaie complet, dar valoarea nutriţională nu se schimbă, indiferent de timpul petrecut pe raftul cămării.
8. Cafeaua instant
Dacă o depozitaţi în congelator, cafeaua instant poate fi păstrată pentru totdeauna.

9. Siropul de arţar
Dacă îl păstraţi în congelator, siropul de arţar nu are dată de expirare.
10. Băuturile tari
Nu trebuie să vă grăbiţi să terminaţi o sticlă de băutură tare, pentru că alcoolul tare nu expiră niciodată. E adevărat că îşi poate pierde un pic din aromă, dar tăria rămâne neschimbată.
Sursă: reteteculinare.ro / Foto; pixabay