Alimente care previn afecţiunile dermatologice

1 78172 original jpg jpeg

Sănătatea pielii este atacată de factorii externi, dar şi de cei interni cum sunt deficienţele nutritive şi inflamaţia. Prin aplicarea de creme şi loţiuni, care conţin substanţe chimice, creşte riscul de afecţiuni dermatologice. Cel mai bun lucru pe care-l poţi face este să-ţi modifici alimentaţia.

O alimentaţie echilibrată (sănătoasă) trebuie să cuprindă aportul zilnic necesar de proteine, fibre, grăsimi sănătoase, vitamine şi minerale. Toate aceste substanţe nutritive au efect şi asupra modului în care arată pielea nostră.

Iată lista cu alimentele care oferă organismului substanţele nutritive esenţiale:

Acizi graşi Omega-3

Aceste grăsimi sănătoase creează un mediu antiinflamator în organism, care previne acneea şi erupţiile cutanate. Aceste neplăceri dermatologice apar din cauza unei stări inerente  a inflamaţiei, care este atenuată de Omega-3. Mănâncă peşte (somon,  cod, sardine), avocado, ulei de măsline şi fructe cu coajă lemnoasă. Aceste alimente trebuie să facă parte din alimentaţia ta deoarece au efect pozitiv şi asupra sănătăţii inimii şi creierului.

Vitamina C

 Vitamina C este importantă pentru sinteza colagenului, care este o proteină produsă de piele. Fructele ca portocalele, lămâile, mandarinele, fructele de pădure, conţin cantităţi mari de vitamina C, care stimuleaza productia de colagen, şi repară şi regenerează celulele pielii. Consumul regulat de vitamina C ajută la înmuierea şi depigmentarea tegumentului, oferind strălucire şi un ten mai tânăr.

Vitamina E

Vitamina E asigură faptul că uleiurile naturale ale pielii sunt bine întreţinute. Vitamina E în combinaţie cu grăsimile sănătoase conferă pielii o textură moale şi suplă şi împiedică uscarea. Alimente precum avocado, spanac, cartofi dulci şi seminţe de pepene verde sunt bogate în vitamina E.

Antioxidanţi

Antioxidanţii sunt salvatorii: principalii vinovaţi şi responsabili de îmbătrânire sunt radicalii liberi, care provoacă îmbătrânirea prematură nu numai a pielii, ci şi a tuturor celulelor corpului. Prin urmare, antioxidanţii trebuie să devină o parte obişnuită a dietei. Regula principală este de a consuma fructe şi legume care sunt colorate, adică morcovi, caise, sfeclă roşie. Alimente precum roşiile, papaia şi grepfrutul sunt bogate în licopen, care este un alt antioxidant important. Neutralizarea radicalilor liberi este cel mai puternic mod de prevenire a îmbătrânirii pielii. Aşadar, fructele şi legumele crude trebuie să devină o parte din alimentaţia zilnică.

Minerale

Înn afară de vitamine, mineralele fac parte integrantă din sănătatea pielii, plus că majoritatea au proprietăţi antiinflamatoare şi antiseptice. Zincul, sulful, seleniul şi cupru sunt cele mai importante minerale când vine vorba de sănătatea pielii şi a părului. Nucile de Brazilia, orezul brun, fasolea, ciupercile, ciocolata neagră, soia, ouăle sunt surse importante de minerale.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg