Aloe vera, medicamentul din ghiveci

1 70444 original jpg jpeg

Dincolo de beneficiile sale pentru sănătate, aloe vera este o plantă ideală pentru a-ţi decora locuinţa. Rezistentă la boli, aceasta se îngrijeşte uşor şi iubeşte lumina.

Face faţă temperaturilor ridicate

Cunoscută şi sub denumirea de crinul deşertului,aloe vera este o plantă originară din Africa. Pentru a se dezvolta,trebuie pusă într-un loc luminos,în care razele soarelui să-i cadă direct pe frunze. În sezonul rece,este bine să o muţi într-un loc călduros,întrucât nu rezistă la temperaturi mai mici de 8 grade Celsius. Totodată,fereşte-o de curenţii de aer.

Are nevoie de puţină apă

Aloe vera se înmulţeşte prin seminţe sau prin mlădiţe de cel puţin 5 cm,care se dezvoltă la baza plantei. Dacă optezi pentru a doua variantă,plantează lăstarul într-un ghiveci de mărime medie,prevăzut cu găuri de scurgere. Ai grijă ca pământul să fie bine drenat. O dată la 3 ani,mută planta în alt ghiveci şi schimbă-i pământul.

Este bine să o uzi o dată la câteva zile şi asigură-te că apa nu bălteşte. Altfel,rădăcinile riscă să putrezează şi frunzele să se îngălbenească. Vara,dacă spaţiul îţi permite,poţi ţine aloe vera şi în curte sau pe verandă.

Ştiai că...

... aloe vera înfloreşte foarte rar? Florile sale au formă tubulară şi nuanţe variate:de la roşu la purpuriu.