Animăluţe de companie: 5 beneficii pentru sănătatea ta

1 64310 original jpg jpeg

Compania unui câine sau a unei pisici – ba chiar a unui peşte auriu – te face mai veselă şi mai sănătoasă. Iar beneficiile nu se opresc aici...

Îţi ridică moralul

E suficient să te joci o jumătate de oră cu un căţelandru,pentru ca creierul să elibereze substanţele chimice care induc starea de fericire. În plus,şi puiuţul e într-o stare grozavă – se vede după cât de frenetic dă din coadă! 

Pisicile sunt companioni la fel de buni,şi prezenţa lor îţi alungă tristeţea şi îşi ridică moralul.

Alungă stresul

A fi în prezenţa unui prieten patruped,timp de 5 minute,duce la scăderea nivelului de cortizon,hormonul stresului. Un studiu arată că subiecţii mărturisesc că animăluţul de companie le alungă stresul chiar mai bine decât partenerul de viaţă...

Alină durerea

Cercetările arată că animalele de companie au darul,rar,de a ne face să uităm durerea.

Te menţin în formă

Căţeii trebuie plimbaţi de cel puţin 3 ori pe zi – iar asta te menţine în formă. Plimbările,pe orice vreme,cu prietenul blănos,te fac mai viguroasă şi mai rezistentă.

Te obligă să socializezi

Una este să te plimbi singură,alta împreună cu căţelul în lesă. Fără să vrei,trebuie să socializezi cu stăpânii altor câini,dar nu numai.

Îţi scad tensiunea arterială

A mângâia un animăluţ-sau a privi un peşte înotând în acvariu – are drept efect reducerea ritmului cardiac şi scăderea tensiunii arteriale. Un studiu a dezvăluit că stăpânii de câini au şanse mai mari de a trăi mai mult în urma unui infarct decât cei fără câini.

Scad nivelul de colesterol

S-a constatat că stăpânii animăluţelor de companie au în sânge o concentraţie mai mică de colesterol şi de trigliceride.

Citeşte şi:

Proprietarii animalelor de companie au o inimă mai sănătoasă

Animalele de companie îi protejează pe bebeluşi de infecţii

.