Arbori multicolori

1 72739 original jpg jpeg

Mama-natură are la dispoziţie o paletă bogată de culori, inclusiv pentru copaci. În lume, există arbori cu frunze şi flori în nuanţe incredibile, care încântă ochii şi sufletul.

Jacaranda,explozia violet

Este un copac subtropical de o frumuseţe rară,originar din America Centrală (Brazilia şi Argentina). A fost plantat şi în alte regiuni ale lumii,îndeosebi în Statele Unite şi Africa de Sud,unde poate fi admirat pentru faptul că ornează străzile şi marile bulevarde.

Jacaranda mimosifolia(foto sus),pe numele său ştiinţific,ajunge până la o înălţime de 10-15 metri,iar coroana sa poate atinge un diametru impresionant. Florile în formă de ciorchine au o nuanţă albastru-violet,asemănător lavandei. Există şi un soi care face flori albe. Jacaranda înfloreşte primăvara şi la începutul verii. În ciuda eleganţei lor,florile nu au un parfum foarte puternic.

Katsura,de la purpuriu la verde-albăstriu

Originar din Japonia şi China,acest impresionant copac are un frunziş galben-strălucitor şi roşu-rozaliu în lunile de toamnă. Cunoscut sub numele de Katsura,este cultivat mai ales pentru forma frumoasă a coroanei şi pentru frunzişul impresionant.

Primăvara îi cresc frunzele purpurii,iar vara acestea capătă o nuanţă verde-albăstrie. Deşi nu este un copac aromatic,deseori oamenii au descris frunzele ca având un miros plăcut de scorţişoară,zahăr ars sau de mere coapte. Are flori mici,roşii sau verzi,care apar  primăvara înaintea frunzelor.

Fagul cu frunze roz

Cunoscut sub numele de fag european,acesta este un copac ornamental foarte popular,care se găseşte în parcurile şi grădinile din regiunile cu climă temperată. Denumirea ştiinţifică este Fagus sylvatica Roseo-Marginata,dar i se mai spune şi Purpurea Tricolor. Copacul creşte,de obicei,până la înălţimi de 9 metri.

f0542a1b3aed555d09e4e879c77eede2 jpg jpeg

De la distanţă,frunzele care alcătuiesc coroana au o nuanţă rozalie primăvara. Dar aspectul pestriţ al frunzelor este un pic mai complicat,deoarece acestea suferă modificări locale ale pigmentului,în funcţie de sezon:primăvara,sunt violet-purpuriu cu margini roz;pe timpul verii,se schimbă şi capătă o nuanţă bronz-verde,cu margini roz-deschis (acestea devin mai apoi albe),iar toamna frunzişul se preschimbă într-o masă de frunze de culoare bronz-auriu.

Corcoduşul roşu

Este un copac mic,cu frunze căzătoare,dar e uşor de recunoscut. Frunzele de un roşu-violet închis,precum şi florile albe sau roz-pal sunt printre primele care apar primăvara. Deşi are o viaţă scurtă,corcoduşul roşu (Prunus cerasifera) creşte rapid şi reprezintă o variantă ideală pentru umbră. Este folosit ca arbore decorativ pentru a împodobi străzile,parcurile şi grădinile.

4ec52054b1db785221dc655fca5d0250 jpg jpeg

Atrag atenţia frunzele roşii,care alcătuiesc o coroană bogată. Fructele mici sunt comestibile,zemoase şi au un gust dulce-acrişor. Există mai multe soiuri de corcoduşi,iar specialiştii spun că soiul Prunus Cerasifera Pissardii a fost numit după Pissard,un grădinar francez care a observat copacul în timp ce lucra pentru Şahul Persiei,pe la 1870. Francezul a contribuit la răspândirea acestui soi în mai multe ţări.



Recente

Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg