Aşa ai atmosferă de vacanţă în casa ta

cum să cureţi mobila din lemn jpeg

Când vara este în toi şi gândurile tale sunt spre concediu, spre mare, soare, munte, relaxare. Cum nu poţi sta plecată numai într-o vacanţă, poţi face o atmosferă de vacanţă chiar la tine acasă.

Ghivecele cu flori,de nelipsit

Fie că este vorba despre bucătărie,despre camera de zi sau despre dormitor,în această vară ghivecele sunt indispensabile. Cu ajutorul lor,aerul din casa ta va fi unul reconfortant şi plin de prospeţime.

Pentru bucătărie alege ghivece cu plante aromatice,precum cimbrul,rozmarinul,salvia şi busuiocul şi nu vei da greş. Mireasma lor va face orice zi de gătit să fie mult mai plăcută. În camera de zi sunt potrivite ghivecele mari cu aloe vera,aleca,monstera ori ficus.

Oaza de verdeaţă din balcon

Ştiai că poţi avea o oază de verdeaţă chiar la tine în balcon? Te-ai gândit că ai putea să ai o mică pădurice chiar la tine în balcon?

Ideal este să amenajezi un colţ verde,unde să pui un ficus,plantă ale cărei frunze rămân veşnic verzi. Poţi alege şi ghivece cu plante agăţătoare,precum lanţul inimilor sau iederă.

Nu trebuie decât să montezi nişte scăriţe ajutătoare,din lemn,pe care planta să se întindă în voie. Aranjamentul este indicat atât pentru balcoanele spaţioase,cât şi pentru cele de dimensiuni mai mici.

Adu soarele în casa ta!

Sigur ai pe undeva prin cămară nişte sticle cărora nu le găseşti nicio întrebuinţare. Ei bine,cu ajutorul lor poţi aduce razele soarelui la tine în încăpere.

Umple-le cu apă şi pune câteva picături de colorant alimentar,după care amestecă bine. Apoi aşează sticlele de-a lungul pervazului,iar razelel soarelui vor pătrunde,mai vesele şi mai jucăuşe ca niciodată în încăpere.

Scoicile,obiecte decorative de sezon

Puse în orice colţişor din casă,scoicile au darul de a te purta  cu gândul la mare ca nimeni altele.

Le poţi utiliza ca decoraţii pentru tocurile ferestrelor,pentru ramele oglinzilor sau pentru o ramă de lemn. Totodată,poţi presăra câteva scoici şi în ghivecele de flori.

Dungile albastre,potrivite pentru decor

Cearceafurile de pat,perdeaua de la duş,chiar şi un prosop de bucătărie se vor asorta perfect cu vara,dacă le alegi pe cele albe,cu dungi albastre. Totodată,poţi alege şi modele care să imite nisipul şi marea.

Şi vesela din bucătărie trebuie să fie un pic mai veselă:cu motive florale sau,de ce nu,care să reprezinte o pânsă de vapor.