Aşa alegi culoarea potrivită de vopsea

1 54293 original jpg jpeg

Eşti hotărâtă să faci o mică renovare şi să vopseşti pereţii casei? Înainte de a te decide în ce culoare, citeşte şi sfaturile noastre şi ia în calcul tendinţele în design.

„Împrumută“ nuanţa mobilei

Nu ai cum să greşeşti dacă alegi vopseaua în funcţie de culoarea mobilierului! Nu trebuie să fie exact aceeaşi nuanţă,ci una complementară. Începe prin a analiza mostre de vopsea şi optează pentru una care se dovedeşte a fi interesantă şi în armonie cu restul camerei.

Ţine cont şi de faptul că zonele cu defecte dintr-o încăpere pot fi ascunse prin utilizarea isteaţă a culorilor. De pildă,dacă te limitezi la o singură nuanţă,poţi remedia anumite imperfecţiuni. Pe de altă parte,dacă o fereastră nu e centrată,poţi vopsi partea mai scurtă într-o culoare închisă,care îi va oferi profunzime.

Jocurile cromatice animă orice spaţiu

Chiar dacă numai gândul de a vopsi locuinţa într-o culoare curajoasă îţi dă fiori,asta nu înseamnă că ar trebui să eviţi portocaliul sau roşul. E de ajuns să ai un singur perete într-o culoare intensă sau o singură dungă ceva mai lată. Proporţia contează,deci gândeşte-te foarte bine înainte,pentru că în ceea ce priveşte nuanţele tari,e posibil ca pe moment să-ţi placă la nebunie şi peste un timp să te plictisească.

Nu există niciun dubiu:culorile din încăpere îţi influenţează starea de spirit. Dacă ai nevoie de un plus de optimism,evită griul,verdele sau albastrul şi optează pentru un galben-pal,roz sau oranj. Ai camere întunecate,dar ţi-e teamă de culori ţipătoare? Încearcă o vopsea albă. Ea va conferi luminozitate şi senzaţia de căldură. Mai mult,albul va crea iluzia unor spaţii mai largi.

Într-o cameră mică ai nevoie de nuanţe pale!

Cu cât o încăpere e mai mică,cu atât mai deschisă trebuie să fie culoarea pe care o alegi. Acelaşi truc îl poţi aplica şi-n camerele prea înalte,vopsind tavanul în alb. Şi-n hol poate face minuni o lavabilă bine aleasă. Dacă este îngust,vopseşte-l în două nuanţe apropiate ale aceleiaşi culori,una deschisă pe laturile lungi şi alta închisă pe cele scurte.

Extrapont

La cumpărarea lavabilei,evită s-o iei pe cea mai ieftină. Cu una de calitate,ai mai multe şanse să obţii culoarea dorită,să acoperi mai bine imperfecţiunile şi să te bucuri de rezistenţa ei în timp.

simeon stalpnicul png