Aşa pui cele mai bune conserve pentru iarnă!

1 49085 original jpg jpeg

Îţi este dor de cămara bunicii umplută până la refuz cu bunătăţi pentru la iarnă? Vrei să faci economie de timp şi de bani în sezonul rece şi să ai pe masă tot ce vă doreşti? Acum e timpul să te pregăteşti!

Pieţele sunt pline de legume şi fructe,iar preţurile sunt accesibile. Click! îţi spune ce nu trebuie să-ţi lipsească din cămară.

Roşii în saramură

Ingrediente:două kg roşii mici,o rădăcină de ţelină,doi ardei iuţi,5 căpăţâni de usturoi,o tulpină de mărar,3 frunze de dafin,sare (o lingură la un litru de apă).

Mod de preparare:roşiile se pun în borcan,intercalate cu căţeii de usturoi,cu ardeii iuţi,cu rădăcina de ţelină tăiată bucăţi şi cu frunzele de dafin. Peste toate se aşază mărarul. Separat,se fierbe într-un vas 3-4 litri de apă cu sare,care toarnă peste roşii.

Total:7,4 lei

Fasole cu morcovi

două kg fasole verde,1/4 cană sare grunjoasă,două căni şi jumătate de oţet,două căni şi jumătate de apă,o linguriţă boia,4 căţei usturoi,6 morcovi.

după ce s-au tăiat capetele păstăilor,iar morcovii s-au tăiat rondele,se pun în borcan intercalate cu căţeii de usturoi. Apa,sarea şi oţetul se fierb cinci minute,apoi se toarnă peste amestecul din borcan.

Total:8 lei

Citeşte mai departe pe Click.ro!