Aşa te răcoreşti acasă cu bani puţini!

1 54565 original jpg jpeg

Temperaturile ridicate din această perioadă îţi fac zilele greu de suportat şi nopţile albe? Dacă nu-ţi permiţi să cumperi un aparat de aer condiţionat, ai la îndemână şi alte variante pentru a face răcoare în casa ta.

Găteşte mai mult fără foc

Vara,devine insuportabil să stai în bucătărie în timp ce ai câteva ochiuri de aragaz deschise sau cuptorul în funcţiune. Ce-i de făcut? Alege să mănânci salate cu legume şi fructe,preparate şi supe reci a căror pregătire nu-ţi ia mult timp. O altă variantă ar fi să alegi reţete cu durată mai scurtă de pregătire,iar pentru a încălzi ceva,poţi să apelezi la cuptorul cu microunde.

Ai grijă să aeriseşti locuinţa seara

Un alt mod simplu de-a face temperatura suportabilă în casă este să rezişti tentaţiei de-a deschide ferestrele în zilele caniculare,ceea ce ar lăsa căldura să pătrundă în interior. Cu geamurile închise şi draperiile sau storurile trase,vei avea cu câteva grade mai puţin decât afară. După-amiaza sau seara,când se răcoreşte puţin,este perioada cea mai bună din zi în care să aeriseşti camerele.

Ventilatorul potrivit,la locul potrivit

Pentru o cameră mai mare,cum este sufrageria,alege un ventilator cu picior reglabil şi cu putere mare sau unul pe care-l poţi suspenda pe tavan,în locul lustrei ori al plafonierei. Pentru a ventila bine aerul,cumpără un produs cu capul mobil,iar pentru a nu avea parte de surprize neplăcute,elimină din opţiunile tale electrocasnicele de contrabandă,fără acte în regulă.

Termostorurile,o opţiune modernă

Ideea de cumpăra un aparat de aer condiţionat nu-ţi place din start,indiferent de preţul lor? Pentru a reduce în mod natural temperatura în casă în timpul verii poţi să optezi pentru izolarea ferestrelor cu rulouri exterioare de tipul celor numite termostor.

5ff4ce8a3e70ffcdcaf4c5ccf700c21b jpg jpeg

Această nouă variantă de rulouri exterioare pentru fereastră are lamele din aluminiu şi polistiren la interior,fiind produsă de MCA Grup. Termostorurile împiedică încălzirea excesivă a locuinţei în zilele caniculare şi permit reducerea temperaturii interioare cu aproximativ 5°C,indiferent de tipul de geam,prin filtrarea razelor UV şi prin prevenirea formării efectului de seră. În plus,ele oferă protecţie fonică şi faţă de insecte. Preţul lor depinde de dimensiuni,culoare,acţionare prin telecomandă.

Ventilator-lustră,Dedeman

simeon stalpnicul png

Cum te ajută un dezumidificator

Poate nu-ţi dai seama,dar umiditatea din casă face şi mai greu de suportat căldura şi favorizează formarea igrasiei. Pentru a nu permite apariţia ei,foloseşte o hotă în bucătărie şi usucă hainele în exteriorul locuinţei. Un avantaj ar fi să cumperi un dezumidificator de aer,pentru a reduce nivelul de umezeală din interior. Când alegi un astfel de aparat,este bine să ai în vedere următoarele:În cazul unui dezumidificator electric,consumul depinde de capacitatea lui,prin urmare unul mai mic va consuma mai puţin. Elimină umezeala mai repede şi se întreţine uşor – se spală periodic filtrele şi se curăţă rezervorul de depozitare a apei,de circa trei ori pe an.Un dezumidificator cu absorbţie,care funcţionează fără curent electric şi care are un recipient mai mic de stocare a impurităţilor,va avea nevoie de golire repetată,dar e uşor de mutat. Nu costă mult,dar s-ar putea ca într-o cameră cu un grad ridicat de umiditate să nu facă faţă.Alege unul cu ceas,pentru a putea să-l programezi să pornească la anumite perioade de timp.

Absorbant umiditate,Domo,49,90 lei

simeon stalpnicul png

Renunţă la covoarele călduroase

În sezonul estival,covoarele clasice,lungi şi late îşi pierd utilitatea. Poţi renunţa la ele sau să le înlocuieşti cu unele de dimensiuni mici şi cu fir scurt,bucurându-te de răcoarea pe care ţi-o dau podelele. Mai mult,îndepărtarea covoarelor va face şi curăţenia mai uşoară. Cu un simplu mop,vei scăpa rapid de praful care se adună pe parchet sau pe gresie.

Covor,Ikea,79,99 lei

simeon stalpnicul png

Ventilator Rowenta,Domo,129,90 lei

simeon stalpnicul png