Aspiratorul care te scapă de griji: faci curăţenie acasă, direct de la birou

1 76690 original jpg jpeg

Producătorii de electrocasnice ne-au obişnuit în ultimii ani cu produse inovatoare. Avem parte de noi tehnologii nu doar pe telefonul mobil, ci şi pe aparatele electrocasnice, menite să ne facă viaţa mai uşoară. Aşa este şi aspiratorul-robot de la Miele. CasoTeca îţi prezintă aspiratorul care te scapă de griji: faci curăţenie acasă, direct de la birou.

Nu de puţine ori ni se întâmplă că avem musafiri pe nepusă masă. Sau să nu avem timp pentru curăţenie. Producătorul Miele vine în ajutor cu Robovac RX2, un aspirator robot care poate fi controlat de la distanţă. Acesta transmite imagini în timp real direct pe tableta sau pe smartphone-ul utilizatorului.

Cum funcţionează Robovac

Robovac aspiră de trei ori mai multă mizerie decât modelul anterior, de pe toate tipurile de suprafeţe. În prima etapă, periile rotative colectează praful sub aparat. Periile laterale sunt ataşate pe braţe cu articulaţii, special create pentru a putea ajunge în colţuri. Aceste braţe se retrag imediat ce întâlnesc obstacole.

Apoi o perie cilindrică direcţionează praful către deschiderea mare din partea din faţă a aspiratorului, de unde este aspirată cu putere. Particulele mai fine de praf sunt aspirate şi prin intermediul unei deschideri secundare mai mici. În cea de-a patra etapă acţionează un motor fără perii caracterizat de o putere mare de aspirare. Acest motor este integrat într-o clasă superioară de eficienţă energetică şi durabilitate.

Robotul de aspirare RX2 se orientează singur în cameră, datorită sistemului 3D Smart Navigation. Elementul principal al acestui sistem este reprezentat de cele două camere video frontale, care produc imagini stereo şi facilitează vizualizarea spaţiului şi obiectelor 3D.