Avantajele plimbării de dimineaţă asupra sănătăţii

1 81101 original jpg jpeg

Plimbarea de dimineaţă este cel mai bun exerciţiu pentru un stil de viaţă sănătos. Îţi induce un sentiment de fericire, de calm şi de linişte, relaxând mintea, corpul şi sufletul. Poate nu ştiai, dar 30 de minute de plimbare sunt echivalente cu 2 ore de exerciţii intense la sala de gimnastică.

Acesta este motivul pentru care medicii recomandă 30 de minute de mişcare pe zi. Chiar are nenumărate beneficii asupra sănătăţii generale. Cu un minim de efort şi, cel mai important, cu un minim de risc previi mai multe probleme de sănătate. Reţine că cel mai potrivit interval pentru plimbarea de dimineaţă este între orele 5.00-7.00.

Iată care sunt beneficiile pe care le are asupra sănătăţii plimbarea de dimineaţă:

Un mod minunat de-a începe ziua

Persoanele care fac 30 de minute de mişcare dimieaţa îşi încep ziua în cel mai bun mod. Fie că te duci la muncă, fie că lucrezi de acasă, trezeşte-te de dimineaţă şi începe ziua cu o plimbare care te va energiza şi care-ţi va îmbunătăţi starea de spirit.

Reduce riscul de diabet

Plimbarea de dimineaţă reduce tensiunea arterială crescută, în timp ce celulele musculare vor folosi mai multă glucoză, arzând grăsimile inutile din corp. Iar prin toate aceste procese este redus riscul de diabet şi hipertensiune. Studiile recente au arătat că 30 de minute de mişcare îmbunătăţesc nivelul de zahăr din sânge şi insulina, doi factori importanţi în caz de diabet de tip 2.

Stimulează imunitatea

Fără nicio îndoială că plimbarea de dimineaţă stimulează imunitatea şi creşte nivelul de energie. Vei inhala mai mult oxigen, vei expira elementele toxice şi, prin urmare, transformându-te astfel într-o persoană mult mai sănătoasă.

Combate stresul

Beneficiile mentale şi emoţionale ale plimbatului de dimineaţă includ reducerea stresului prin creşterea hormonilor care dau o stare bună. Un rol joacă şi modul în care respiri, chiar dacă ai obosit. Mişcarea ajută creierul să elibereze anumite substanţe chimice în creier, reducând nivelul de stres şi anxietatea.

Accelerează procesul de pierdere în greutate

Numărul de calorii arse în timpul plimbării nu sunt la fel de numeroase ca în cazul unui exerciţiu de intensitate, dar mişcarea are beneficii asupra procesului de pierdere în greutate pe o durată mai lungă. Dacă te plimbi în fiecare dimineaţă regulat, vei observa gradual diferenţele în numărul de greutate.

Creşte speranţa de viaţă

O plimbare de 30 de minute sunt suficiente pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii şi sănătatea generală. Prin mişcare este cel mai simplu mod prin care poţi riscul de afecţiuni, crescând astfel speranţa de viaţă.

: