Beneficiile ardeiului iute

1 80138 original jpg jpeg

Potrivit New York Times, produsele alimentare condimentate, cum sunt hreanul şi ardeiul iute, pot avea capacitatea de a trata simptomele unei răceli obişnuite. Ardeii iuţi conţin, de asemenea, antioxidanţi care luptă împotriva cancerului, care pot ajuta la prevenirea sau încetinirea dezvoltării celulelor canceroase.

Potrivit unui studiu realizat de Harvard şi Centrul Naţional pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din China, consumul de alimente picante şapte zile pe săptămână sau o dată pe zi ar putea reduce ratele de mortalitate cu 14%. Aceste ardei conţine o componentă numită capsaicină, care are nenumărate beneficii pentru sănătate şi poate lupta împotriva anumitor boli. Acesta este efectul puternic al ardeilor iuţi, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să mănânci zilnic alimente picante. Iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale ardeilor iuţi.

Ameliorează durerile de cap

Ştiai că prin consumul de ardei iute poţi combate durerea de cap? Ardeiul iute conţine capsaicină, un compus cunoscut pentru faptul că ameliorează durerea de cap şi migrenele.

Ameliorează simptomele artritei

Persoanele care suferă de artrită au dureri insuportabile. Durerea apare din cauza cantităţii mari de substanţă P, care este un neuropeptid a cărei principală funcţie este aceea de a transmite durerea în sistemul nervos central. Substanţa P ajunge şi în lichidul sinovial, care se găseşte în cavităţile articulaţiilor sinoviale. Prin consumul zilnic de ardei iute, odată pe săptămână, vei reuşi să ţii sub control producţia de substanţă P în sânge.

Creşte speranţa de viaţă

Ardeii iuţi vor adăuga ani vieţii tale dacă îi vei consuma mai des. Persoanele care mănâncă ardei iuţi de şase sau şapte ori pe săptămână vor avea un risc de 14% mai mic de a muri prematur. Ardeii iuţi pot fi o parte din secretul longevităţii.

Menţin inima sănătoasă

Componenta capsaicină din ardeiul iute reduce nivelul de colesterol şi trigliceridele, care ajută în continuare la protejarea inimii. De asemenea, previne inflamaţia cronică care creşte riscul bolilor cardiovasculare. Persoanele care consumă ardei iute mai des au un risc mai mic de atac de cord şi accident vascular cerebral.

Stimulează pierderea în greutate

Datorită conţinutului de capsaicină, ardeii iuţi accelerează metabolismul şi ard mai multe calorii. Include ardeiul iute în diferite reţete sau mănâncă-l crud/murat ca garnitură. Prin consumul de ardei iute, vei reuşi să te menţii în formă.

:



Recente

Ce alimente sunt ultraprocesate si cat de periculoase sunt  Sursa foto shutterstock 1425370253 jpg
masuta cafea jpg
Secretele unei fripturi perfecte (1) jpg
Cele mai comune greșeli în prepararea cafelei și cum sa le eviți jpg
Cadoul de Secret Santa pentru o colega de birou cum te incardezi intr un buget rezonabil jpg
Taietei cu legume  Sursa foto shutterstock 2300575485 jpg
shutterstock 670245910 jpg
Biscuiti cu alune  Sursa foto shutterstock 1666911769 jpg
namol  foto   Shutterstock jpg
pexels peterfazekas 1764089 jpg
Smoothie de mere si morcovi  Sursa foto shutterstock 2354224031 jpg
Salata de linte  Sursa foto shutterstock 2080651627 jpg
shutterstock 1312092965 jpg
shutterstock 2492769881 jpg
Fursecuri cu susan  Sursa foto shutterstock 1852921957 jpg
55bfd353 3536 4f24 97d1 719555bb9f9b jpg
Placinta ciobanului  Sursa foto shutterstock 261383545 jpg
Un aliment care pare saatos iti poate creste colesterolul  Sursa foto shutterstock 2287820521 jpg
clickpentrufemei ro parfum arabesc  jpg
Biscuiti fragezi  Sursa foto shutterstock 2074324606 jpg