Beneficiile ardeiului iute

1 80138 original jpg jpeg

Potrivit New York Times, produsele alimentare condimentate, cum sunt hreanul şi ardeiul iute, pot avea capacitatea de a trata simptomele unei răceli obişnuite. Ardeii iuţi conţin, de asemenea, antioxidanţi care luptă împotriva cancerului, care pot ajuta la prevenirea sau încetinirea dezvoltării celulelor canceroase.

Potrivit unui studiu realizat de Harvard şi Centrul Naţional pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din China, consumul de alimente picante şapte zile pe săptămână sau o dată pe zi ar putea reduce ratele de mortalitate cu 14%. Aceste ardei conţine o componentă numită capsaicină, care are nenumărate beneficii pentru sănătate şi poate lupta împotriva anumitor boli. Acesta este efectul puternic al ardeilor iuţi, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să mănânci zilnic alimente picante. Iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale ardeilor iuţi.

Ameliorează durerile de cap

Ştiai că prin consumul de ardei iute poţi combate durerea de cap? Ardeiul iute conţine capsaicină, un compus cunoscut pentru faptul că ameliorează durerea de cap şi migrenele.

Ameliorează simptomele artritei

Persoanele care suferă de artrită au dureri insuportabile. Durerea apare din cauza cantităţii mari de substanţă P, care este un neuropeptid a cărei principală funcţie este aceea de a transmite durerea în sistemul nervos central. Substanţa P ajunge şi în lichidul sinovial, care se găseşte în cavităţile articulaţiilor sinoviale. Prin consumul zilnic de ardei iute, odată pe săptămână, vei reuşi să ţii sub control producţia de substanţă P în sânge.

Creşte speranţa de viaţă

Ardeii iuţi vor adăuga ani vieţii tale dacă îi vei consuma mai des. Persoanele care mănâncă ardei iuţi de şase sau şapte ori pe săptămână vor avea un risc de 14% mai mic de a muri prematur. Ardeii iuţi pot fi o parte din secretul longevităţii.

Menţin inima sănătoasă

Componenta capsaicină din ardeiul iute reduce nivelul de colesterol şi trigliceridele, care ajută în continuare la protejarea inimii. De asemenea, previne inflamaţia cronică care creşte riscul bolilor cardiovasculare. Persoanele care consumă ardei iute mai des au un risc mai mic de atac de cord şi accident vascular cerebral.

Stimulează pierderea în greutate

Datorită conţinutului de capsaicină, ardeii iuţi accelerează metabolismul şi ard mai multe calorii. Include ardeiul iute în diferite reţete sau mănâncă-l crud/murat ca garnitură. Prin consumul de ardei iute, vei reuşi să te menţii în formă.

:



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg